Тамошње власти су издале потерницу и понудили новчане награде за информације о његовом тренунтом пребивалишту или његовој доказаној смрти, пише Си-Ен-Ен.

Ова потера је привукла пажњу многим грађанима, али не из разлога на који сад можда мислите...

Многи корисници друштвене мреже "Weibo", нешто попут кинеског Твитера, се надају да Џинзонг никад неће бити ухваћен од полиције.

Како преноси Си-Ен-Ен, један од топ коментара је гласио: 

- Ујко, бежи! Надам се да ћеш ипак пронаћи срећу у остатку свог живота - написао један корисник.

Оволика симпатија према убици је у Кини веома необична, с обзиром да убицама тамо може да следи и смртна казна.

Како Си-Ен-Ен сазнаје, је Џинсонг придобио толику симптаију, јер га многи сматрају жртвом једног лошег правног, бирократског и медијског система и чак упозоравају да ће, у колико се нешто не промени, све чешће долазити до овако трагичних ситуација.

Многи мештани тврде да је реч о једном веома добром човеку, који је доведен до ивице очаја због дугогодишњег стамбеног спора.

Све је почело 2017. године, када је Оу одлучио да сруши своју стару кућу и изгради нову, према његовим објавама на Weibu. Рекао је да је влада одобрила његов захтев за реконструкцију, па је наставио и срушио стару кућу. Међутим, од тада је рекао да није могао изградити нову јер је његов комшија у више наврата блокирао грађевинске радове.

После вишегодишње свађе, кап која је прелила бокал догодила се 10. октобра 2021. године, када је тајфун растргао лимену плочу која је прекривала колибу коју је Оу поставио и разнео фрагмент у комшијино двориште.

Када је Оу отишо у двориште свог комшије по фрагменте, ушли су у оштар сукоб који је имао фаталан исход, писала је China News week,  а преноси Си-Ен-Ен.