Арналдо и Педро су постали хероји дана у Бразилу када су спасили новорођенче из реке. Све се догодило јутра 17. новембра у Сан Лоренко да Мата на обали реке Капибарибе.

Према сведочењу Педра, у једном тренутку су видели мушкарца на мотору како је са моста бацио ранац у воду након чега је отишао са лица места. Нису знали о чему се ради, а онда су зачули нешто из ранца. Испрва су мислили да се ради о псу, те су заједно кренули по ранац.

- Мој другар је мислио да је то пас. Торба је почела да се помера. Рекао сам да ћу га чак и да је пас, однети јер је беспомоћна животиња - рекао је Арналдо за бразилске медије.

 

 

Потом су отворили ранац, а призор који су затекли их је оставио без текста.

- Узео је штап, подигао торбу и пружио ми је. Када сам је отворио, унутра је било дете. Плакало је - рекао је Педро у једном даху, додајући да је и сам заплакао од шока.

Након што су схватили шта се догодило, позвали су полицију. Војна служба је преузела дете и превезла у болницу.

Из болнице су саопштили да је клинички статус новорођенчета, тешког 2.570 килограма, стабилан, без видљивих физичких повреда. Пупчана врпца је нестручно изрезана. Девојчица ће бити под лекарским надзором 48 сати. Након тога, беба ће бити предата Савету старатеља Сао Лоренсо да Мата. Цивилна полиција истражује случај.

Фото: Јутјуб принтскрин/TV Jornal SBT

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".