Промените посуду за кување

У случају да загори само доњи део посуде, најлакши трик је променити лонац и избећи стругање и мешање загореле хране. 

Изрежите загорели део

У случају да вам током кувања загори одређени комад меса, поврћа или било које намирнице, једноставно изрежите тај део. На тај начин можете и избећи кварење целог јела. 

Фото: Профимедиа

 

Користите кромпир

У случају загореле хране, кромпир може спасити ствар јер он упија мирисе и укусе јела. Ако сте спалили посуду у којој је неко јело, можете огулити и изрезати кромпире и затим их додати у лонац, те лагано динстајте јело неко време. Након тога само извадите и баците кромпир.

Додајте кисели састојак

Ако је храна мало загорела, додајте киселе састојке и уравнотежите укус. Можете бирати између сока од лимуна, сирћета, белог вина, те црног вина и парадајза, зависи о ком о јелу је реч. 

Фото: Профимедиа

 

Користите кремасте производе 

У случају да је храна мало загорела, можете додати млечне производе попут киселе павлаке, маслаца, млека или младог сира. 

Додајте умаке

Када вам јело с роштиља загори, додајте умаке како бисте уравнотежили укус. Слаткоћа умака попут бруснице прикрива мирис загорелог и чини храну угоднијом за конзумирање.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".