Промените посуду за кување
У случају да загори само доњи део посуде, најлакши трик је променити лонац и избећи стругање и мешање загореле хране.
Изрежите загорели део
У случају да вам током кувања загори одређени комад меса, поврћа или било које намирнице, једноставно изрежите тај део. На тај начин можете и избећи кварење целог јела.
Користите кромпир
У случају загореле хране, кромпир може спасити ствар јер он упија мирисе и укусе јела. Ако сте спалили посуду у којој је неко јело, можете огулити и изрезати кромпире и затим их додати у лонац, те лагано динстајте јело неко време. Након тога само извадите и баците кромпир.
Додајте кисели састојак
Ако је храна мало загорела, додајте киселе састојке и уравнотежите укус. Можете бирати између сока од лимуна, сирћета, белог вина, те црног вина и парадајза, зависи о ком о јелу је реч.
Користите кремасте производе
Прочитајте још
У случају да је храна мало загорела, можете додати млечне производе попут киселе павлаке, маслаца, млека или младог сира.
Додајте умаке
Када вам јело с роштиља загори, додајте умаке како бисте уравнотежили укус. Слаткоћа умака попут бруснице прикрива мирис загорелог и чини храну угоднијом за конзумирање.
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".