Међутим, све ће изгледа надокнадити његов син Тимоти, који је већ на првом наступу за селекцију САД, на СП, постигао погодак, али није имао среће да се порадује укупном плену против Велса, пошто је Герет Бејл лансирао бомбу са беле тачке за 1:1.

- Остварење сна за сваког играча је да постигне гол на Светском првенству и то сам урадио пред нашим навијачима, мојим саиграчима и породицом. Оба моја родитеља су овде. Најважније је победити и помоћи тиму, гол је само гол - причао је помало разочарани Тимоти после меча са Велшанима.

Иначе, Веа јуниор је постао први син једног председника државе који је постигао гол на Мундијалу. Пре њега, исто су покушали Сади Гадафи, наследник покојног Муамера ел Гадафија, као и Челси Клинтон, ћерка бившег лидера САД Била Клинтона. Све је то са поносом седећи на трибинама испратио освајач "Златне лопте" 1995. године, а сада лидер Либерије Жорж Веа.

Фото: Јутјуб принтскрин/FIFA, AC Milan, United Nations

 

- Сјајан је осећај. Док је тата играо, никада није добио прилику, али сматрам да он то искуство проживљава кроз мене и срећан сам што га чиним поносним. Разговарао сам с њим претходне ноћи и рекао ми је да се молим. Отац је био сјајан играч, а ја увек покушавам да пронађем свој пут - сумирао је утиске центарфор Американац, рођен у Њујорку 2000.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".