- Сматрам да смо сви мало изашли из неке реалности због заслуга Пиксија и ових момака који су нам у последњих неколико година донели много радости и одиграли неколико феноменалних утакмица против можда и највећих селекција света, поготово меч у Португалу када смо успели да обезбедимо пласман на Светско првенство. Колективно смо сви стекли утисак да можемо равноправно да се носимо са Бразилцима, који у овом моменту одскачу од свих јако пуно. Сада, када се на крају сумира утисак, одиграли смо једну сасвим коректну утакмицу против једног таквог противника као што је Бразил. Нисмо се обрукали, показали смо да и даље можемо да играмо фудбал, али да у овом моменту са разним кадровским проблемима више од овога нисмо могли - рекао је Кежман и потом додао:

- Не би требало правити неке велике анализе јер се ради о једној вансеријској екипи, ови момци представљају једну од најбољих селекција Бразила у протеклих неколико година, што ће се сигурно у наредним недељама и показати. У том неком смислу, сви смо доживели неко мало разочарање, али потпуно неоправдано. Ми смо једна мала земља која не може да трпи луксуз неиграња важних играча. Да је Митровић био у својој препознатљивој форми, Влаховић такође, као и да смо имали здравог Костића, сматрам да бисмо могли да се носимо са њима на неки мало другачији начин.

Фото: Ненад Карлић

 

Иако су навијачи очекивали да ће Пикси утакмицу против Бразила кренути са два нападача, баш као што је то било у квалификацијама, ова одлука нашег селектора није изненадила Кежмана.

- Влаховић у клубу није играо на задњих седам утакмица, нема такмичарску утакмицу у ногама преко два месеца, Митровић је до пре четири дана био у гипсу, и свака му част на томе што је уопште изашао на терен. О његовој вољи, жељи и љубави према репрезентацији сувишно је говорити. Једино смо имали Јовића који је потпуно здрав, у Фиорентини игра у сјајној форми, почео је да даје голове, тако да смо од тројице нападача имали само једног здравог. У сваком случају, Пиксијева одлука да крене са једним нападачем није ме изненадила.

Нема сумње да је Пикси успео да препороди фудбалску репрезентацију.

- Пикси је вратио веру у фудбал у Србији, направио је један сјајан колектив и његови момци су заједно са њим донели много среће нашем народу. Можда су нас због тога мало и "размазили", први ја, па и цело моје окружење је веровало да можда и можемо да добијемо Бразил, и сматрам да би другачија била слика да нам играчи нису имали здравствене проблеме. Еуфорија је добра ствар, нема ништа лоше у томе, само мислим да не бисмо себи смели да дозволимо да после овог пораза упаднемо у депресију. Момци заслужују да добију подршку коју заслужују. Пикси и те како уме да се носи са притиском, има огромно искуство, био је велики играч и сада треба да се спусти лопта и да маскимално спремни дочекамо утакмицу у понедељак.

Фото: АП

 

Орлове очекују два изузетно важна меча на Мундијалу, најпре против Камеруна 28. новембра, а потом и против Швајцарске 2. децембра.

- Гледао сам меч између Швајцарске и Камеруна. Имамо изузетно тешку групу, то није спорно. Мислим да у утакмицу против Камеруна улазимо као фаворити, али сигурно нећемо победити тако лако. И Швајцарска која се налази у сјајној форми, која је у протеклих неколико месеци остварила неколико великих победа, добро се намучила против Камеруна. Свакако, то су репрезентације од којих не треба да се плашимо, то су репрезентације против којих морамо да играмо наш фудбал, да победимо и да прођемо даље - рекао је наш прослављени фудбалер.

Матеја Кежман има поруку за наше репрезентативце...

- Морају да схвате да имају квалитет, сви смо уз њих, и дубоко верујемо у ову екипу. Фудбалери утакмицу против Бразила треба што пре да забораве, нека је "ставе у џеп", а онда да се лепо одморе и потом да се окрену новим мечевима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".