Ћерка није видела Зорана Марјановића четири месеца, откако је првостепено осуђен на 40 година затвора због убиства супруге Јелене (33). Наводно, детету није дозвољено да посети оца, а у Вишем суду у Београду тврде да нису добили ћеркину молбу да посети Зорана, иако је тај захтев поднет још 24. новембра, тврди Информер.

Зоранов брат Милош Марјановић, који је у међувремену постао старатељ братанице, по савету адвоката је сачекао да тужилаштво и одбрана добију писани отправак пресуде у вези са злочином у Борчи, и да тек онда напише молбу суду да дете посети оца.

У молби је Милош, као њен старатељ и заступник, написао:

- Овим путем вас молим као старатељ малолетне девојчице да јој одобрите сталну дозволу за посету њеном оцу Зорану Марјановићу. Имајте у виду да она свакодневно изражава велику жељу да виђа и посећује оца, ког није видела више од четири месеца, због чега посебно пати, те инсистира да га виђа.

Међутим, Виши суд је већ сутрадан, 25. новембра, на свом сајту, у одељку где се прати ток предмета, саопштио да се молба Милоша и братанице одбија, без икаквог објашњења.

У Вишем суду је незванично речено "да њима никаква молба није стигла, а и да јесте, о томе најпре треба да одлучи Центар за социјални рад".

Зоран наводно није направио ниједан инцидент у затвору, те његово понашање не може да буде кочница да види ћерку.

Недостаје јој тата

Девојчица, подсетимо, редовно пише писма оцу, у којима му поручује да једва чека да га види, а једно такво писмо је објављено у септембру:

- Тата, много сам тужна, јер ми недостајеш. Једва чекам да те видим и загрлим. Ја сам добро и ништа не брини. Почела ми је школа и обећавам ти да ћу бити најбољи ђак! Сви смо добро и стално мислимо на тебе. Док те не будем видела, стално ћу ти писати писма, а надам се да ће те пустити да и ти мени напишеш неко. Волим те највише на свету...

Зоран Марјановић је, иначе, 22. јула осуђен на 40 година затвора за тешко убиство супруге Јелене на насипу у Борчи. Судија Јелена Шкулић је у пресуди истакла да је "неспорно доказано да је Зоран убица".

- Не постоји савршен злочин. Суд стоји при чврстом уверењу да је Марјановић на свиреп и подмукао начин убио супругу, при чему је то унапред планирао. То је једногласна одлука петочланог већа - рекла је, између осталог, судија Шкулић.

Одлуку о сталном старатељству донеће радници Центра за социјални рад, највероватније након правоснажне пресуде Зорану Марјановићу.

(Информер)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".