Глумац је у једном периоду свог живота упао у канџе наркотика, а о томе, као и многим детаљима из живота говорио је у емисији "Балканском улицом".

- Човек тражи стално да му мозак лучи то нешто што га чини срећним. Нисмо свесни да је то хемија, мислимо да је то нечија појава. Та нека појава нечега је изазвала лучење тог нечег у мом мозгу и ја сам се осетио узбуђен, егзалтиран, овакав или онакав. Ово је доста слично, нема везе са рациом, ја сам сад решио и нећу. То је између осталог и основна грешка људи, кажу: "Ја сам јачи од тога", и крену у то мислећи да су јачи од тога. Ово је нешто друго, ово има наравно везе са твојом психом у смислу да када схватиш да не можеш то да победиш тако лако, онда настају велики ломови код људи. Онда се људи убијају, онда људи одустају, схвате да нису у стању то да победе - каже Бане Видаковић И додаје:

- Е, али зашто нису у стању то мени није јасно. Ја сам успео на овај или онај начин кроз одређен број година, мучећи се и тако даље... Али, знаш шта, не може без муке, да ли си се зезао, па дај мало истрпи мајку му.

Фото: Катарина Михајловић

 

 

- Људи су мало нежни према себи, неће да трпе, мисле да ето као нису заслужили толико мучења у животу. Ето, ту је негде проблем, ти мораш бити упоран и не смеш да будеш нежан према себи. А зашто је то тако и поред овога и поред онога и успешан у послу и паре и ти као ипак срљаш... Када сам се крајем осамдесетих оркренуо, мени нема другара из основне и средње школе, нема ми са факултета пола људи - испричао је Бане Видаковић у емисији "Балканском улицом" на шта га је водитељка упитала да ли му то није било довољно да каже себи стоп.

- Јесте, али не може то тако лако и брзо. Мораш да преживиш рецедиве, разочарење у себе што ниси успео, па поново испочетка, све то мораш да изгураш - испричао је Бане.

Током емисије Бане, водитељка и ауторка Весна Дедић и психолог Дуња Илић дотакли су се теме о негативним мислима са којима се свако од нас бори, а глумац каже да их је имао много у животу.

- Ја иначе тај период експериметисања са наркотицима схватам као део једне суицидне природе коју ми имамо. Немам баш м*да да се рокнем из пиштоља него то радим постепено и мање болно. Аутодеструктивно понашање ми је било веома често, не само у вези са наркотицима него и иначе сам доста аутодеструктиван и склон томе да морам да помогнем овамо, а то што сам забрљао себе овамо то нема везе. Нисам имао то као ја сам безвредан, ја знам да вредим и тачно знам и отприлике колико вредим него је проблем у немању воље изборити се за свој статус у друштву, што је постало веома важно. Тако није било у моје време, када сам ја био млад, али сада је постало ужасно важно да си виђен, да имаш лајкове, да ли сам видљив у друштву или нисам. Али ја немам тај проблем јер сам глумац па знам да сам видљив и преко онога што бих хтео, међутим имао сам један период када сам мислио, кад бих се само мало потрудио... - рекао је глумац.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".