Док у Катару траје Мундијал, европски фудбал би могао да доживи неочекивану промену. Након што су готово годину дана суспендовани из свих такмичења, Руси размишљају да напусте сва такмичења под окриљем УЕФА и преселе се у Азију.Таква одлука омогућила би им да се национални тим и клубови поново такмиче на међународној сцени, што им је забрањено још у марту 2022. године.

"Пре неколико месеци сам рекао да је размишљање о азији преурањено, али сада верујем да је то прилика коју треба размотрити", рекао је председник савеза Александар Ђуков, а пренели руски медији. Управо на његову изјаву позива се и француски "Екип", који је закључио да су велике шансе да се овај трансфер стварно догоди.

На ту тему се својевремено огласио и Ђуков. "Још нисам разговарао са представницима Азије јер нас Европа види као део породице. Било би непристојно од нас да иза њихових леђа улазимо у преговоре", рекао је тада први човек руског фудбала. Очигледно се ситуација у последње време променила.

Подсећамо, уколико би Русија напустила УЕФА и почела да се такмичи у АФЦ, њихов национални тим би кроз азијске квалификације покушавао да се домогне Мундијала где су ривали селекције попут Јапана, Аустралије, Јужне Кореје, Ирана, Саудијске Арабије,... Такође, тимови би играли клупска такмичења у Азији, што би било веома занимљиво видети.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".