Вукашин Шијан (23), млађи син убијеног Зорана Шијана осуђен је данас на годину дана и шест месеци затвора у Вишем суду у Београду, због насилничко понашање у једном ресторану на Аутокоманди почетком марта, кад је у ногу рањен Марко К., док је Марко Видаковић (25) добио четри године и девет месеци затвора.

Вукашин Шијан је осуђен на гонину и шест месеци, с тим да му је у казну урачунуата и опозвана ранија условна осуда на осам месеци затвора. Суд му је данас укунуо притвор.

Да подсетимо, Шијан је на претходном рочишту признао кривицу за наношење тешких телесних повреда, као и његов пријатељ Марко Видаковић (25). Обојица су у суду изнели одбрану наводећи да не споре ништа из оптужнице. Шијан је тада испричао да су целу ноћ били у једном клубу и да су пили виски, а да су након тога отишли у кафану где се и догодио инцидент.

- Момак који је седео за суседним столом све време је упорно гледао у мене. Питао сам га да ли се познајемо, али ме је искулирао. Онда сам га питао: "Шта ме гледаш? Тада је устала и нашем столу пришла девојка која је била са њим и почела да ме вређа и да ми псује мајку. Два пута сам јој фино рекао да се склони, али је била упорна и наставила је вређања. Помињала ми је и покољења и на крају ме је пљунула. Тад сам устао и гурнуо је, али не да је повредим, већ да је склоним, а она је пала преко неке столице - рекао је Шијан.

Фото: архива Новости, Фејсбук

 

Тада је, како прича Шијан, устао тај дечко и кренуо ка њему.

- И ја сам пришао њему и ударио га песницом неколико пута. Видео сам да из тоалета истрчава други момак. Мислио сам да носи нож у руци и одједном је пао. Криво ми је што се ово издешавало и не умањујем своју кривицу. Требало је другачије да реагујем, да устанем и изађем напоље, али ето нисам и то се све десило. Направио сам велику глупост и погрешио сам - додао је тада Шијан.

Њих двојица су већ осам месеци у притвору.

Курир је покушао да ступи у контакт са адвокатом Немањом Говедарицом, Шијановим браниоцем, али се он није јављао на наше позиве.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".