После изненађујућег пораза од екипе Саудијске Арабије у првом колу, "гаучосима" је била потребна победа.

Након не претерано занимљивог првог полувремена у ком је Мексико био боља тим, Аргентинци су головима Леа Месија и Енца Фернандеза дошли до прва три бода на турниру. 

Прво је у 64. минуту са беле тачке погодио један од најбољих фудбалера икада, да би двадесетак минута касније предност удвостручио млади Фернандез који је поставио и коначан резултат меча. 

Фото: Танјуг/АП

 

Аргентинци су стрепели након кикса у првом колу, а у главном граду су знали како да прославе погодак Месија. 

На друштвеним мрежама појавили су се снимци који су наводно настали на улицама Буенос Ајреса који показују одушевљење темпераментних Јужноамериканаца. 

Како се може видети, у једном тренутку је мирно на улицама и околним зградама, али када је Меси постигао гол дошло је до праве ерупције радости. 

 

Како се чује на снимку, начин да прославе погодак нашли су и они који су се налазили у својим возилима. Наиме, они су трубили из аутомобила у знак радости због постигнутог гола.

Фудбалери Аргентине у последњем колу групне фазе играју против екипе Пољске, сутра увече од 20.00 часова. У истом термину састају се и селекције Саудијска Арабија и Мексико.

Након два одиграна меча, Пољска је прва у групи "Ц" са четири освојена бода, док се Аргентина налази на другом месту. Саудијска Арабија се налази на трећој позицији и још увек има добре шансе за пролаз у наредну фазу такмичења. Мексико је тренутно последњи, али ни Мексиканци још увек нису отписани и победом против жилавих Саудијаца би могли да прођу даље. 

 

Standings provided by Sofascore

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".