Голман Канаде, Милан Борјан, доживео је бруталне увреде од стране хрватских навијача током недавно одиграног меча две селекције на Мундијалу.

То се није завршило ни на самом стадиону, пошто је након тога наставио да добија претње и увредљиве поруке и на друштвеним мрежама.

Сада би Хрватска могла да буде кажњена због тога, пошто је ФИФА покренула званичан поступак на ту тему.

Хрватски "Јутарњи.хр" прокоментарисао је ову ситуацију са насловом: "Лоше вести из Катара: ФИФА покренула дисциплински процес против Хрватске због вређања српског голмана".

Фото: РТС принтскрин

 

У самом тексту наводи се како су хрватски навијачи истакли увредљив плакат на рачун Борјана, те да су му и увредљиво скандирали.

Такође, истиче се и да је голман канадске репрезентације раније имао непримерене изјаве о рату у Хрватској.

Како преносе страни медији, ФИФА ће поступак покренути због недоличног понашања навијача "Ватрених" на мечу са северноамеричком селекцијом.

Због транспарената који су се појавили, али и погрдних повика, угрожена је безбедност актера меча другог кола Светског шампионата у Катару.

ФИФА не толерише такве испаде, па је за очекивати да у наредних неколико дана Хрватска дефинитивно добије казну због понашања својих присталица у Дохи.

Фото: Nathan Denette/The Canadian Press via AP

 

 

На стадиону Калифа, на коме су хрватски навијачи тешко вређали Борјана, а голман Црвене звезде им одговорио са подигнута три прста, Хрватска је преокретом показала разлику у класи два тима.

Након што је извиждан у првом полувремену са трибина Калифа стадиона у Дохи, чим су се промениле стране у другом нашао се ближе тврдокорном језгру хрватских присталица.

"Борјане усташо", "Борјане Турчине...", а нису поштеђене увреде и на рачун његове супруге... Голман Црвене звезде на то им је одговорио традиционалним српским поздравом – са подигнута три прста.

Борјан је рођен у Книну, често је истицао понос одакле долази, као и колико је тешку причу имао као избеглица из тог града услед рата.

Касније је стигао до Канаде, која му је дала пасош, а он јој се одужио тако што са великим успехом брани за ту селекцију.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".