Да му упуте последњи поздрав, окупили су се његови најближи, као и велики број колега.

Међу присутнима су били глумци Радош Бајић, Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Слободан Бода Нинковић, Сергеј Трифуновић, Марко Гверо, Гордан Кичић, Војин Ћетковић, Драган Маринковић Маца, Андрија Милошевић и други. Сахрани су присуствовали и председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, певачица Зорана Павић, некадашњи ватерполиста Данило Икодиновић...

Фото: Н. Скендерија

 

Последње збогом дошла је да упути и Живићева бивша супруга, водитељка Наташа Павловић.

Глумац Драган Бјелогрлић одржао је дирљив говор крај ковчега покојног колеге.

Фото: Н. Скендерија

 

- Шта радити када оде човек са душом нежне, крхке и давно рањене срне? Како рећи збогом том топлом, широком и раздраганом осмеху? Како се опростити од те врцаве радости која нас је опчињавала? А у ствари је само покушавала да сакрије и забашури тужни поглед, своју нежност. Ја сад треба да се опростим од тебе. Треба да ти кажем како ти сад негде идеш и да те сви ми више никад нећемо видети, срести и загрлити. Како се то ради? Које су то речи? Најрађе бих да ти некако покажем како сам те пуно волео, јер не знам, нисам сигуран да сам ти то заиста показао када је било време. То ме сада боли. Али верујем, да си ти то ипак знао и осећао - рекао је, између осталог Бјелогрлић, кроз сузе, а онда је хор отпевао песму "Јелени умиру сами" групе "Последња игра лептира".

Пре сахране, комеморацији која је одржана у Београдском драмском позоришту појавило се много колега и пријатеља који су желели да одају почаст покојном глумцу.

Фото: Нпортал

 

Марко Живић рођен је 4. априла 1972. године у Крушевцу. Глуму је завршио 1995. на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића.

Фото: Нпортал

 

Фото: Нпортал

 

Био је стални члан Позоришта на Теразијама и Београдског драмског позоришта, где је играо у бројним представама, као што су "Кад су цветале тикве", "Не играј на Енглезе", "Свирај то поново", "Лет изнад кукавичјег гнезда", "Делиријум тременс"... Свој таленат показао је и у другим позориштима, а за свој рад добио је и бројна признања.

Фото: Нпортал

 

Глумио је и у филмовима и серијама, попут "Београдског фантома", "Монтевидео, Бог те видео", "Сенки над Балканом"...

Фото: Н. Скендерија

 

На телевизији се често појављивао у улози водитеља, а често је давао и гласове цртаним ликовима у синхронизованим верзијама на српском, па је тако био медвед Балу у "Књизи о џунгли 2", Ним Галу у филму "Епик", Рафаело у остварењима "Рио" и "Рио 2", Миро у "Артуру и Минимојима" и миш Мортон у "Хортону".

Бавио се хуманитарним радом и учествовао у бројним акцијама.

Од водитељке Наташе Павловић се, после четворогодишњег брака, развео 2015. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".