Подсетимо, Србија је испала са Светског првенства, Швајцарска ју је победила после преокрета, након чега се Пикси, на конференцији за медије, обраћа за око 5-10 минута (очекује се почетак у 22.45).

Било је најава да ће се обратити, можда, (и) неко други из нашег табора, па неких промена, али - изгледа да ће говорити само селектор Србије.

На питање шта је рекао фудбалерима у свлачионици и како је изгледала атмосфера селектор је рекао:

- Пре свега треба бити достојанствен у поразима и у победљама. Имали смо период годину и по успеха сада је дошало од пада. Пружио сам руку свим играчима и рекао да морамао да идемо даље и када нам иде, и када нам не иде. Момци су пружили максимум, многи дурги не би ни помислили да играју, они су истрачали и дали максимум.

- Сигуртно да смо имали проблеме у дефанзивној игри, али то је за дубљу анализу. Ипак је ово Светско првенство и овде заиста морате да имате све играче потпуно здраве, у топ форми и у здравственом стању у ком су били у квалификацијама за мундијал. Ми нисмо имали среће у тим стварима...

Не могу сада тачно да вам кажем шта се десило. Понекад наступи тензија, размене се неке ружне речи и то доведе до неких непријатних ситуација али све је то нормално у овој игри.

На питање како коментарише увредљиве поруке и песме српских навијача упућене појединим швајцарским фудбалерима Стојковић је кратко одговорио.

- Искрено нисам то чуо, ја сам био фокусиран на саму утакмицу, нисам чуо никакву објаву или било спта слично

Сумирајући укупно показано, селектор Србије је истакао:

- Била је ово важна утакмица тешка утакмица физички тешка, ниво игре је био физички захтеван. Ми смо овде дошли са повредама, народчито када је реч о кључним играчима и то нам је створило велике проблеме и отежало да играмо на нивоу на ком смо желели. Да је то било другачије сигурно да би и ми били на вишем нивоу.

- Не дај боже да смо победили а да нисмо прошли. видите ко је све завршио такмичење једна велика Немачка, Данска, Уругвај... Ја сам врло реалан и заиста сагледавам ствари управо на такав начин. не може се играти сп а да нисте спремни  100% и да немате све кључне играче. То је превелики проблем за наш тим. Ми имало један фонд играча који је перфектно одиграо квалификације...жеље су једно, а могућности су друго - закључио је Пикси. 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".