Лука Бојовић се, подсетимо, у среду увече вратио у Србију након 10 година боравка у затвору у Шпанији. Он је комерцијалним летом из Мадрида у пратњи шпанских полицајаца депортован у своју домовину.

Неће се бавити криминалом

- Требало је тада да буде пребачен у СБПОК или 29. новембар, али се одустало од тога. Зато сам се појавио на аеродрому да спречим евентуалну злоупотребу његових права. Он је као слободан човек прошао кроз аеродром и отишао је кући. Информације о својој безбедности је добио на самом аеродрому - објаснио је јуче у једној ТВ емисији Боривоје Боровић, адвокат Луке Бојовића и подвукао да он нема намеру да се бави криминалним активностима, као и да он не зна да је Бојовић члан неког криминалног клана.

- Да му је суђено у Србији за иста кривична дела, не би добио више од две или три године затвора - рекао је Боровић.

Фото: Новости

 

Подсетимо, док је боравио у затвору убијено је више људи, чија се смрт доводила у везу са Бојовиће. Ипак, највећи губитак доживео је 2013. када му је ликвидиран рођени брат Никола, који није имао везе са криминалом. Спекулисало се да је Никола настрадао у рату који је, наводно, Лука водио са црногорском породицом Шарановић.

Сумњало се да је Никола убијен искључиво из освете Луки, а за убиство Бранислава Шарановића 2009. године, за које је његов брат Слободан окривио Луку. У међувремену, у Будви је убијен и Слободан Шарановић, а у Врању и рођени брат Николиног егзекутора Саше Цеватновића, Југослав.

Иначе, током суђења убицама Николе Бојовића, Саша Цветановић, осуђен као директни извршилац злочина, у судници Специјалног суда рекао је: "Хвала Луки Бојовићу што ми је убио брата".

Фото: Архива Новости

 

Крвна освета

На питање да ли ће Бојовић кренути у крвну освету, његов адвокат Боривоје Боровић рекао је јуче у једној ТВ емисији "да се неће тиме бавити, да је он сада други човек".

- Он се осветом неће бавити, има троје деце. Прошла је деценија, друге су околности у питању. Он је у Шпанији осуђиван за једно банално кривично дело. Он је љубазан човек. Јако је срећан због повратка у Србију. Мало људи је доживело такву трагедију какву је он доживео и он жели да обиђе гробове оних које је изгубио током овог периода - рекао је Боровић.

Фото: И.Маринковић

 

Подсетимо, осим брата током последњих 10 година убијени су му кумови, пријатељи и сарадници.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".