Жика не крије да му пензионерски дани баш пријају:

- Пронашао сам занимацију, неки свој смисао. Дружим се са пријатељима. Прочитам неку књигу. Основао сам са пријатељима једно удружење које се зове "Удружење љубитеља српске традиције" и сада радимо неки серијал. Видећемо кад завршимо како ће то да испадне. Зове се Краљевске бање Србије. Има осам бања у Србији, где су краљеви Србије и једне и друге династије умешали прсте и потпомогли развој тих бања. Сад смо завршили причу о Бањи Ковиљачи, следи Врњачка Бања. Биће то један леп серијал - каже Жика.

Фото: П. Милошевић

 

На питање како се одлучио да оде са телевизије и да ли се о томе посаветовао са супругом, Жика каже да њему нико ништа није одређивао и да све има своје време.

Као неко ко је дуго година на екранима, Жика и сада погледа неке од емисија.

- Како да не, погледам, обавештавам се. Драже су ми емисије које причају неку своју причу, које нису информативни програми - признаје Николић.

Фото: Петар Милошевић/Н. Фифић

 

Водитељ који се после неколико деценија рада на телевизији опростио од каријере на малим екранима каже да му прија миран живот.

- Ја сам при крају каријере на РТС-у направио књигу која се звала "Мајстор јавног сервиса".

Жика је у неколико наврата причао како ћерке никако да му испуне жељу да постане деда, а ситуација је и даље непромењена каже кроз осмех бивши водитељ.

- Упорне су у томе и даље - истиче, а на питање да ли ће ипак он истерати своје, у истом маниру одговара:

- Надам се.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".