Њен џелат Сокол Халили, који се након злочина налазио у бекству, извршио је самоубиство у међувремену тако што је испалио хитац себи у главу током преговора са полицијом да се преда.

Злочин који је шокирао јавност догодио се у среду увече, када је Халили у дворишту болнице у Приштини са три хица упуцао своју трудну супругу. Најпре јој је пуцао у леђа, а када је несрећна жена пала на земљу, упуцао је још два пута, а онда побегао. Уследила је опсежна потрага косовске полиције, која је објавила и његову фотографију уз апел грађанима да пријаве уколико имају информације о његовој локацији.

Фото: Тзв. Косовска полиција

 

 

Након дан и по, полиција је успела да га лоцира, а он је, током преговора са полицијом, извршио самоубиство. Овај случај подигао је јавност на ноге и изазвао протесте на улицама Приштине.

Тужна субина убијене жене

Хамида и Сокол били су у браку тек четири месеца, а Халили је имао и одређену меру забране приласка. Сестра брутално убијене труднице испричала за портал газетаеxпресс да ниједан дан тог брака није био ни налик „меденом месецу“. Наводно јој је супруг бранио да иде на посао на ком је радила скоро 15 година, од ње захтевао да му преда сву своју зараду и потпуно је изоловао од свих чланова породице па је због тога Хамида покушала да себи одузме живот.

Сестра је испричала да је покојна Хамиде стално имала модрице по телу јер ју је бивши супруг непрестано злостављао, а на крају је изгубила посао јер се њен супруг потукао са са службеницима општине Урошевац у којој је радила.

- Стрес који је проживљавала током читавог брака постајао је све већи и полако почињао да узима контролу над њом, а она је о томе само ћутала - испричала је сестра покојне Хамиде и кроз сузе додала.

- Ми смо били уз њу, причали смо са њом и пружали јој пуну подршку. Она је захваљујући нама оздравила, али ју је на крају бивши супруг убио.

Сестра покојне Хамиде признала је да је њена сестра покушала да скочи са другог спрата куће свог бившег супруга због насиља и малтретирања које је свакодневно доживљавала.

- Свакодневно малтретирање натерало ју је да скочи са другог спрата куће. Цела његова породица ју је малтретирала, била је изолована, нису је пуштали чак ни у двориште. Нису јој дозвољавали ни да долази код нас. Свекрва ју је пратила и до купатила проверавајући да нема свој телефон јер су јој бранили и да нас зове – прича сестра.

Супруг је њену сестру Хамиде тукао, имао је оружје, револвер којим би је ударао по глави, а сукоби између њих двоје кулминирали су када је Хамиде остала у другом стању, те је њен муж захтевао да му дете преда чим га роди.

- Нас је седам сестара, немамо родитеље, а изгубиле смо и баку. Покушавале смо да јој помогнемо више пута, али он ју је на крају убио – шокирано прича сестра.

Полицији испричала да јој прети убиством

Медији на албанском објавили су да је насилни мушкарац имао забрану приласка, а да је полиција већ поступала по пријави жртве. Хамиде га је, према писању приштинских портала, пријавила 6. јула ове године због злостављања.

У кривичној пријави у коју је овај портал имао увид наводи се да је Хамиде признала полицајцима да је супруг малтретира и да је више пута претио да ће убити мужа њене сестре, а да ће онда сексуално напаствовати неку од њених сестара.

Исти портал открива да дана када је поднета пријава није издат налог да се претресе кућа у којој супружници живе, већ је то учињено 23 дана касније. У кући су пронађени ловачка пушка и пиштољ, за које није имао дозволу, због чега му је наложено да мора да плати казну у износу од 300 евра.

Језиво опроштајно писмо

Убица из Приштине, пре него што је починио самоубиство наочиглед бројних полицајаца који су опколили кућу у којој се крио, оставио је подугачко писмо чије су детаље објавили медији на албанском језику. На почетку писма је навео да су проблеми почели када је Хамиде остала трудна. Истакао је да је свесно убио супругу и срамно је оптужио да је са „сестрама ковала план да му одузму дете“. Халили наводи да је супруга тражила од њега да се растану и да она сама одгаја дете у кући свог оца, а за то му је према наводима из опроштајног писма нудила 25.000 евра.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".