Грађани Краљева тугују за двојицом младића који су у петак увече око 23 сата настрадали у несрећи која се под неразјашњеним околностима догодила у предузећу за прераду дрвета МТИ, које се налази у Индустријској улици, на простору некадашње стругаре "Јасен".

Том приликом, животе су трагично изгубили Марко Миленковић (31) и Стеван Здравковић (24), на које се обрушила велика количина пиљевине из силоса који су чистили.

Момци за пример

Под огромним теретом, без ваздуха, један од њих је преминуо на лицу места, док је други, упркос двочасовном напору лекара да га спасу, подлегао повредама у краљевачкој болници.

Трећи радник, који је у том тренутку био с њима у силосу, некако је успео да се спасе и да алармира остале колеге и надлежне службе.

- Преминулог сина видео сам у болници. Није имао никакве повреде на себи. Очигледно да није могао да дође до ваздуха. Радио је у петак прву смену, а онда је увече отишао да очисте тај силос. Уместо да са супругом дочека принову почетком наредне године, мој Марко нас је заувек напустио - каже Миладин Миленковић, Марков отац.

- Имамо кћерку од четири године, а друго дете смо заједно очекивали у фебруару. У другом сам стању, не знам шта бих вам рекла, разумите ме - једва проговара Маркова супруга Оливера.

Рођаци, пријатељи и комшије страдалог Марка су у шоку.

- Био је вредан и поштен момак, добар отац и супруг. Тренирао је својевремено фудбал и смешила му се велика каријера. Радовао се принови, много је волео ћеркицу. Њему и Оливери као да нешто није дало да заједно дочекају нову радост - каже један рођак.

О страдалом Стевану Здравковићу слично говоре и његови пријатељи.

- Његова породица је ово много тешко поднела. Мајка, брат и његова бака су ту, а отац треба да допутује из иностранства. Био је момак за пример - кажу пријатељи Стевана Здравковића.

Истрага у току

Како сазнаје Курир, сахрана Марка Миленковића биће обављена у понедељак на градском гробљу у Краљеву, док ће термин сахране Стевана Здравковића бити накнадно одређен. Нико од надлежних у предузећу у којем се несрећа догодила током викенда није се огласио, а околности под којима је до несреће дошло се испитују.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".