За сада је извесно да је отац прво пријавио нестанак сина, а потом и да је пријавио да је син, који је измакао столицу професорки у Техничкој школи 9.новембра, покушао да се убије.

У временском периоду између пријаве нестанка и пријаве самоубиства, како је отац испричао медијима, син је напустио кућу, изашао у мрак уз речи “Више ме нећеш видети,не могу да издржим овај притисак”. Потом је навео да је ушао у кућу и пријавио нестанак полицији, да је размишљао шта да ради, као и да је чуо “неку дреку на њиви”.Тамо је затекао сина, који је, додаје, покушао да се обеси.

Размак између та два догађаја, према сазнањима “Новости” из више извора трајао је дуже од два сата: нестанак је пријављен у 21.50, а покушај самоубиства у 0.28.

- Полицији је речено да је пукла грана са које је малолетник покушао да се обеси, сада се испитују и трагови на тој грани - наводи извор "Новости". - Када су дошли на лице места, припаднци ПС Трстеник, а после два минута и лекари хитне помоћи, сви су скочили да помогну.

Фото: Новости

 

Како су "Новости" објавиле, затекли су малолетника како лежи поред дрвета, са конопцем.

Цео тај догађај отац је снимао телефоном и тај снимак, како је објављено, проследио - медијима. Лекари по пријему, али и током дијагностике, према сазнањима “Новости” нису могли прецизно да се изјасне о повредама.

- Дијагностика је показала мањи хематом и то са спољне стране врата - наводи други извор “Новости”. - Будући да су лекари одговорно приступили целом случају на начин на који је то пријавио отац, малолетник је задржан, иако је отац инсистирао дан након пријема да његов син напусти болницу. 

Фото: Профимедиа

 

Како сазнајемо,у болници је формирана посебна конзилијарна група, која ће покушати да утврди више информација о повредама. Још нема повратне информације у вези са евентуалним резултатима. Према незваничним сазнањима, младић ће остати у болници на даљем посматрању.

Оно што је најважније, од тренутка пријема, младић је био апсолутно ван животне опасности и то је “Новостима” потврђено из више извора. Како су "Новости" објавиле јуче, у санитету је комуницирао и био свестан када је примљен у болницу. Информацију да је младић, у стабилном стању, више пута директорка болнице потврдила је у току дана за медије. 

Тренутно није могуће потврдити информацију у вези с тим да ли ће истрага покушаја самоубиства икако бити укључена у процесуирање малолетника Н. Ж. у поступку Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, које је поднело захтев за припремни поступак у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву.

Фото: Твитер принтскрин/@ZoranIl77273998

 

Истрага тешког инцидента у коме је, да подсетимо, Н.Ж, пришао професорки Марији Стевановић, иза леђа, измакао јој столицу, а што су снимали мобилним телефонима ученици М.М. (18) и И.К. (17), и тај догађај дистрибуирали на мрежама, још је у току. У Техничкој школи очекују могуће жалбе на решење директора о искључењу два ђака, међу њима и Н.Ж. 

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".