Српска атлетичарка Адриана Вилагош проглашена је за "Светску младу звезду у успону" од стране Светске атлетике. 

Ове номинације обухватају највећа достигнућа у овој години, на Светском атлетском првенству до 20 година у Калију, Светском атлетском првенству у Орегону22 и другим догађајима широм света.

Титулу “Младе звезде у успону” изабрао је међународни тим стручњака, а Адриана Вилагош ове године одбранила је титулу Светске шампионке у бацању копља до 20 година, освојила Европско сениорско сребро и заузела 11-то место најбољих резултата на свету до 20 година.

Фото: Јутјуб принтскрин/Wорлд Атхлетицс

 

- Ово ми је велико признање. Јако сам срећна и велика ми је част да сам изабрана за Рисинг стар Светске атлетике. Година ми је била баш успешна и ова титула је крунисање свега и даје ми крила да још више тренирам и да будем још боља - изјавила је Адриана. 

Подсетимо, Адриана Вилагош је ове године у Калију постала првак света за јуниоре, где је бацила копље невероватних 63,52 метара, што је и њен најбољи резултат у каријери.

Фото: Атлетски савез Србије

 

Осим овог такмичења, наша Адриана је начинила и право чудо у Минхену, где је на совм првом сениорском такмичењу понела сребрну медаљу. Стала је млада Адриана на залетиште у Немачкој у тој последњој серији, лет копља је трајао као година, али се видело да је одличан хитац.

Пало је на дистанци од 62,01 метра, што је било довољно за Европско сребро и исписивање имена у странице историје, како српске атлетике, тако и Европске.

Актуелна европска вицешампионка у конкуренцији одраслих добила је бише гласова од: Жаклин Чепкоеч (Кенија) – 3000 м стипл, Фејт Черотич (Кенија) – 3000 м стипл, Мин Де Клерк (Јужноафричка република) – бацање кугле и бацање диска, Керика Хил (Јамајка) – 100 м препоне.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".