Униформе за стјуардесе најчешће подразумевају и мараме око врата, али овај модни детаљ није само због естетике. Изненадићете се кад чујете колико заправо може да буде користан и која је његова сврха. Овај аксесоар је од велике важности у случају опасности!

Многе девојчице маштају да постану стјуардесе кад одрасту, а осим што имају прилику да пропутују цео свет, важан разлог је и њихов изглед. "Домаћице у авионима", како их често зову, увек су тип-топ дотеране, имају уредне фризуре, елегантне "пенсил" сукње (такозвана форма оловке) које истичу њихову женственост, а чест детаљ су и мараме и ешарпе које ове даме носе око врата.

О томе зашто је практично обавезно да носе мараме око врата, открила је на друштвеним мрежама једна стјуардеса.

Испоставило се да се овај аксесоар не носи због лепоте, већ зато што може да буде од велике користи у хитним случајевима. Уколико буде потребно, комад тканине се претвара у маску којом стјуардесе  прекривају нос и уста како би заштитиле респираторне органе у случају дима. Тако ће моћи дуже да остану при свести и пруже помоћ путницима. Другим речима, овај модни детаљ може и њих и путнике да спаси!

МОНДО

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".