Нове инфорамције које се појављују откривају велику заверу у коју су умешани људи на високим позицијама активни и бивши припадници специјалних једница и војске Бундесвера, а откривају се и њихове намере.

Немачка полиција ухапсила је 25 осумњичених чланова екстремно десничарске терористичке групе који су планирали државни удар и успостављање новог државног поретка у рацијама широм земље, јавља РТВ СЛО.

Војна рука

План екстремиста који обухвата десничаре, неонацисте и све противнике демократског уређења међу којима има највише бивших припадника Бундевера и армије ДДР био је да елиминише демократску владавину, прво на општинском, окружном и на крају савезном нивоу и промену општу власти у Немачкој на свим нивоима.

Фото: ЕПА

 

Када би дошли на власт било је замишљено да Немачка више не буде република, него кнежевина по монархијским принципима као у 19. веку када је формирана немачко краљевство после ујeдињења држава на челу са Пруском.

 

 

Грађани Рајха

Грађани Рајха су политичко крило и људи који не признају Републику Немачку и њене демократске структуре. Често одбијају да плате порез. Често су у сукобу са властима. Приписује се да их има око 21.000 присталица. Од тог проја 5 одсто су десни екстремисти. Канцеларија за заштиту уставног поретка је 2021. њима приприсала 1.011 случајева екстремистичкох насиља.

Канцеларија за заштиту устава приписује да је ова завереничка група имала око 21.000 присталица.

Међу ухапшенима су, како се наводи, бивши припадници немачке војске и елитних специјалних снага. Немачка војна обавештајна служба (БАМАД) рекла је Ројтерсу да су под истрагом један активни војник из Команде специјалних снага и неколико резервиста.

 

 

Ухапшени се сумњиче да су од новембра прошле године припремали акције у складу са својом идеологијом, које су имале за циљ рушење постојећег система и успостављање сопственог по узору на Немачку 1871. године.

Међу припремама за пуч су набавка опреме, регрутовање нових чланова и вежбе гађања. Да би регрутовали нове чланове, углавном су се фокусирали на појединце из полицијских и војних редова.

 

 

Како преноси Би-Би-Си, 71-годишњи мушкарац који је тврдио да је принц Хајнрих XIII био је централни део планова. Међу планерима пуча су и припадници екстремног покрета Грађани Рајха, који је дуго био на радару немачке полиције због насилних напада и расистичких теорија завере.

Ко је принц Храјнрих XIII?

Централна фигура завереника је наводно тириншки аристократа принц Хајнрих Рајс XIII, који ради као приватни финансијски консултант. Рајс је више пута наглашавао да модерна Немачка није суверена држава и да је под контролом Сједињених Држава и Уједињеног Краљевства. Рајс је требало да постане регент Хајнрих XIII након пуча на челу владе и немачке државе. Завереници су се окупили у ловачкој кући једног аристократе у Тирингији да разговарају о плановима за државни удар.

Владарска кућа Ројс је владала земљама у Тирингији од 12. века. Родоначелник млађе лозе династије био је Хајнрих Први крајем 13. века. Оженио се унуком кнеза Данила Романовича. Међу представницима су Хајнрих фон Плауен, који је предводио Тевтонски ред после пораза у бици код Грунвалда, Јулијана-Хенријета-Улрика, супруга руског царевића Константина, супруг британске краљице Викторије, супруг-принц Алберт, Сама краљица Викторија, белгијски краљ Леополд I, шеф куће Хајнрих XLV, ухапшен 1945. од стране совјетских државних служби безбедности, бројни потомци из бракова са руском владајућом кућом.

Као војни лидер завереника је облежен наводно Рудигер фон П., пензионисани немачки падобранац који је око себе окупио истомишљенике немачке специјалце, укључујући и активне официре Команде специјалних снага, чији је један припадник ухапшен.

(Курир/РТВ СЛО/ОРФ.ат)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".