Бензема, који је ове године један од највећих кандидата за "Златну лопту", оптужен је за учествовање у покушају уцене, а прети му до пет година затвора и новчана казна од 75.000 евра.


Бензема је наводно заједно са још цетири особе тражио од Валбуене измеду 50 и 100 хиљада евра како спорни снимак не би био објављен.

Тужиоци тврде да је он подстрекивао Валбуену да плати уцењивачима како би сексуално експлицитни видео држао даље од очију јавности.

Валбуена је на суду сведочио о разговору са уцењивацем, казавши како је било јасно да он жели новац и да га је покушај уцене оставио у страху за каријеру и место у националном тиму.

- Није било говора о износу новца, али постојала је претња људи који су ми говорили да имају нешто о мени - рекао је нападац грчког Олимпијакоса.

Уцењиваци су се у почетку обратили бившем француском репрезентативцу Ðибрилу Сисеу како би наговорио Валбуену да их исплати.

Уместо тога, Сисе га је упозорио на изнуду, рекао је Валбуена.

Наводни уцењивачи су потом ангажовали Бензему да обави тај посао.

- Власници видеа су велики, велики насилници - казао је Бензема Валбуени, додавши да га може упознати са пријатељем како би решио проблем.

Валбуена је у почетку речи свог саиграча из репрезентације тумачио као пријатељски савет, пре него што је схватио да је Бензема повезан са уцењивачима.

У идентификацији наводних уцењивача помогли су снимци телефонских разговора које је снимао тајни полицајац који је "глумио" Валбуениног посредника.

(Танјуг)


 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".