Певачица је једном приликом испричала да јој није било лако нимало у животу. 


- Живот ми је био тежак још од детињства. До пете године живела сам са мајком, која се селила из места у место, па сам прешла код бабе, а онда су бригу о мени преузели ујак и његова жена. И они су се селили по целој Немачкој, Норвешкој и Шпанији - испричала је својевремено певачица.

Јадранка је рано показала таленат за музику, каријеру је започела у Немачкој а таленат и изврсан анђеоски глас ју је довео до Јапана. Међутим, рат је прекинуо њену каријеру јер она није могла да мисли на породицу да ли је жива и да пева. 

Фото: В. Трипић

 

Она је у Јапану боравила чак 23 године, а током рата је у њен стан у Сарајеву ушао непознат човек и на превару га продао.

Крај несрећама у Јадранкином животу не престаје. Док је ишла на сахрану једне сестре, друга у колима испред њених је погинула на лицу места. 

Ни ту није крај, 2010. године је пала док се пењала на бину , а због повреда се њено здравствено стање нагло погоршавало. Установљена јој је болест моторног неурона или амиотрофична латерална склероза.

- Ноге су ми постепено отказивале док нисам постала потпуно непокретна - испричала је она једном приликом.

Болест је сваког дана све више и више узимала маха, толико да певачица пред крај живота није могла ни да говори. Како је стан у Сарајеву продан, она је живела у Бања Луци. 

- Интересантно је то када се у животу човек запита шта је то срећа и колико свесно утичемо на своје позитивне мисли, на своја добра дела. Ако мене данас питате шта бих желела, то би се односило на све. Волела бих да људи размисле о себи и о свом животу - рекла је она у једном од својих последњих интервјуа за "Дневни аваз" и истакла да су је сви заборавили.

- Не могу се сетити ко ми је долазио у последње време. Нема више мене. То је то, немам ни гласа. Не могу више, болест ми је узела све. Не могу више да свирам, али често сањам музику. Живим цео живот с њом и као да имам концерте док спавам. Још могу да је осетим, још могу да је чујем - рекла је тада певачица.

Свој живот окончала је 3.маја 2016. године. 

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума Весне Галиот Гале

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".