У стравичној саобраћајној несрећи која се јутрос догодила у Новом Пазару у којој је настрадала девојчица (15) када ју је, како се сумња, ударио тинејџер (17) који је био за воланом "голфа 6" наводно је учествовало још једно возило.

Како Курир сазнаје, за сада се утврђује како је тачно дошло до несреће у којој је погинула девојчица која је била на путу до школе, а сумња се да је дошло до судара два аутомобила пре него што је девојчица ударена.

- Сумња се да су у саобраћајној несрећи у којој је погинула малолетница учествовала два возила, али се идентитет другог возача још увек утврђује јер је он побегао с лица места - каже извор упознат са случајем и додаје:

- Додатан проблем у истрази ствара и нестанак струје, која је само 10 минута пре несреће нестала, и овај крај Новог Пазара, тачније насеље Мур, било је у мраку, а самим тим видео-надзор није радио.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Како каже саговорник Курира, након несреће возач који за 12 дана пуни 18 година, остао је поред девојчице коју је ударио.

- Утврђује се која је улога била другог возила које је учествовало у удесу. Такође, проверава се и да ли је он можда допринео томе да малолетник удари девојчицу која је од задобијених повреда на месту преминула - каже извор из истраге и наставља:

- Малолетник који има пробну возачку дозволу. Он је након што је усмртио девојчицу почео да се тресе и није могао да дође себи од шока, па ће његовом саслушању у надлежним институцијама присуствовати и психијатар јер није у добром стању.

Подсетимо, језива несрећа догодила се јутрос око 6.45 сати у насељу Мур у Новом Пазару, када је малолетник са пробном возачком дозволом возећи "голф 6", наводно, неприлагођеном брзином ударио девојчицу која је кренула у школу.

Мештани овог дела Новог Пазара кажу за Курир да им је веома жао што је тако млад живот угашен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Ова деоница пута је изузетно ризична и опасна, и пре неколико година су управо због тога и постављене камере које контролишу саобраћај, али нажалост у тренутку несреће оне нису радиле, јер је претходно нестала струја. Кола су је ударила на пешачком прелазу и она је од силине ударца одлетела неких 10 метара - каже једна мештанка, док друга додаје:

- Убрзо је дошла полиција и Хитна помоћ, али је нажалост девојчица преминула. Увиђај је дуго трајао, па је тај део магистралног пута био у прекиду за саобраћај. Пре две године на истом месту је била несрећа када је колима ударено дете, које је на сву срећу преживело.

Житељи овог краја кажу да је настрадала девојчица родом са Пештера и да су јој тамо родитељи, док је она у овом насељу живела код ујака како би се школовала.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".