Осумњичени Дејан Ј. (50) из Суботице, који је у ноћи између петка и суботе ножем убио сина Милана Ј. (23), пред поступајућим тужиоцем на саслушању искористио је своје право да се брани брани ћутањем, а зашто је потегао нож и убио рођено дете још увек није званично саопштено.

Неколико дана након незапамћене породичне трагедије на северу Србије и даље влада неверица да се такав злочин догодио недалеко од центра Суботице, а познаници породице коју је Дејан Ј. заувек завио у црно кажу да је убијени Милан кобне ноћи покушао да одбрани мајку од помахниталог оца.

Наиме, према незваничним подацима, осумњичени за тешко убиство је у ноћи између петка и суботе, након вербалног сукоба ножем убио сина, а супрузи Маји Ј. (47) нанео је повреде по телу и глави.

Она је у Општој болници прегледана, повреде су јој саниране, али није задржана.

Трагедија се догодила у њиховој породичној кући у Плитвичкој улици. Отац и син су гледали то вече утакмицу, а након утакмице су се посвађали. Младић је напустио кућу, мајка је кренула за њим, а када се вратио Дејан је наставио да виче на њега, и у једном тренутку је узео нож и убио га.

Како медији сазнају, сукоб је наиме избио јер је Дејан малтретирао Миланову мајку Мају, своју супругу, и младић је желео да је заштити.

Пријатељи породице су рекли да је Милан настрадао бранећи мајку од оца. Они јесу можда гледали заједно пре тога утакмицу, али то није узрок. Ко зна шта је претходило тачно злочину и зашто су све свађали. Дејан је био склон и алкохолу и дрогама, попут темпиране бомбе је био. Сирота жена је сигурно много трпела у тренуцима његовог растројства. Овога пута је и Милан био код куће у Суботици и нажалост, огромну жалост, недужно дете је настрадало – каже саговорник.

Бранећи се од мужа, али и вероватно бранећи дете од њега, жена је задобила лакше повреде, а какве све повреде је задао рођеном детету знаће се након обдукције тела која се ради у Институту за судску медицину у Новом Саду.

У Новом Саду је убијени Милан и живео. Најстрији је био од троје Дејанове и Мајине деце. Њихова ћерка живи у Америци, а најмлађе дете је средњошколац.

-Не би нас чудило да је Дејан био и пијан и дрогиран. Чак и да је потпуно био трезан и чист, раздражљив је. Највеће богатство које су имали су била њихова деца, али он је све уништио. Заслужује најстрожу казну за ово што је учинио – каже Суботичанин.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".