Манда се дружио са жестоким момцима Жељком Ражнатовићем Арканом, Зораном Шијаном, Радетом Ћалдовићем Ћентом, Славком Мијовићем, Миланом Ђорђевићем Бомбоном и другима.

Његов син Александар Мандић на друштвеним мрежама често дели фотографије оца и његових пријатеља, али и фотографије на којима је он са тим људима. На њима су неретко позирали са оружјем.

Александар, кога су у то време називали најбогатијим клинцем деведесетих, у више наврата је износио детаље из живота оца.

- Мој отац је имао свог приватног фотографа који је ишао са њим 24 сата, сликао... Као да је слутио! Сваки пут се сликало, снимало... То је све документовано - испричао је Александар.

 

Према причама, са собом је имао велику количину новца, знало се да када је Мандић у ресторану нико не плаћа рачун, цео дан и целу ноћ се пило и јело, цехови су износили на десетине хиљада марака, а он их је на крају све плаћао. О том раскалашном животу сведочи и Александрово признање да је са свега 9, 10 година у џепу носио 20, 30 хиљада марака које му је отац давао.

У Њујорку је, како Александар тврди, упознао и "тадашњег великог боса", када је могао и да страда.

- Била је то 1992. година. Манда и Славко Мијовић боравили су у Њујорку три месеца у гостима код тадашњег великог боса! За то време упознали су многе светске фаце, између осталих Мајка Тајсона и Силвестера Сталонеа - причао је Мандић:

- Постоји једна анегдота која је задесила оца и Славка. Наиме, по доласку у Њујорк, требало је да кажу лозинку, коју су заборавили. Олако је могао да испадне проблем, јер је у то време тај бос код којег си ишли био страх и трепет у целој Америци. После им је речено да, ко заборави лозинку заврши обешен на дрвету, али срећом наишла је њихова веза и проблем је био решен, па су сачували главе на раменима.

Манда је убијен 15. јануара 2000. године, када је имао 44 годне, у хотелу Интерконтинентал у Београду када је седео у друштву Аркана и Драгана Гарића, који су такође убијени.

Фотографија испод наводно је настала непосредно пре убиства.

 

 

Убице су пришле сепареу у којем су убијени седели, поздравили се са њима, а онда су отворили ватру. Касније је утврђено да су га починили Добросав Гаврић, бивши полицајац, и његови саучесници Милан Ђуричић и Драган Николић.

(Република)