Трпезарија је савршено место за огледала

Место за обедовање представља породично богатство због чега огледало повећава ту енергију. Такође, добро је и ставити га негде у дневну собу где се дружите и организујете дружења јер повећава позитиван "вајб".

Фото: Профимедиа

 

 

Идеално би било када би могли да поставите огледало од пода до плафона које ће рефлектовати трпезаријски сто, али тако да не гледа на улазна врата.

Мала просторија и уски ходник

Малу собу можете повећати огледалом где год да га поставите. Исто можете да урадите и с дугачким, уским ходником на који треба ставити огледало уздуж зида. Немојте постављати огледала једно преко пута другог јер ће се тако заробити ћи енергија која ће се одбијати једна од друге и остати заробљена у том простору, објашњава фенг шуи

Можете га поставити на дно дугог мрачног ходника како би рефлектовало светло и позитивну ћи енергију у простор. Али пазите да огледало не гледа према улазним вратима или кухињи.

Ходник

Фото: Профимедиа

 

 

Најбоље је поставити огледало вертикално уз улазна врата или исто тако, али на бочни зид. Највећа грешка је ставити огледало насупрот улазних врата јер се рефлектовањем улаза сва енергија и могућности одбију од вас, пре него што вам и дођу, према фенг шуију.

Степениште

Постављањем великог огледала на зид степеништа визуално ћете га проширити, нарочито ако је уско. То ће такође створити срећу и помоћи доброј енергији да кола степеништем. Не препоручује се стављање огледала у подножје степеништа јер ‘сече’ ноге и када се пењете и спуштате.

Купатило

Фото: Профимедиа

 

 

Огледало не би требало да рефлектује WЦ шољу нити ‘да сече’ главу било коме ко се у њега гледа. Неки препоручују да се стави огледало у пуној дужини врата купатила са спољне стране. Тако се чини да купатило ‘нестаје’ рефлектовањем осталог простора.

Кухиња

У њој се, према фенг шуију, не препоручује стављање огледала.

Спаваћа соба

Не препоручује се да се огледало постави тако да гледа према кревету јер доноси лошу енергију, нити изнад кревета. Према фенг шуију, тако постављено огледало може бити кривац за лош сан, али и проблеме у браку.

Сва места на која не треба стављати огледало:

Насупрот камина (изнад камина може) јер рефлектовање ватре уноси превише енергије
Изнад шпорета (због сличног разлога као и код камина)
Преко пута улазних врата
Да гледа према кревету
Да гледа према wц шољи

(Крстарица)
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".