Цењени музичар живео је у парохијском дому са родитељима и сестром у Новом  Саду код Николајевске цркве у којој је деда Стеван Поповић службовао три деценије. Саша је из Новог Сада отишао 1996. године својим животним путем. Постојале су приче да је деда Стеван крстио децу чувених научника: 

- Није ми познат податак да ли је мој деда крстио децу Милене и Алберта Ајнштајна. Оно што је сигурно јесте чињеница да је пуних 30 година био главни свештеник, и то у периоду 1933-1963. године - рекао је Поповић једном приликом за домаће медије.

Фото: АТА имагес

 

- Волео је да игра фудбал, па је сатима шутирао лопту на игралишту недалеко од куће. На прву утакмицу фудбалског клуба "Војводина" отац га је одвео када је имао осам година. Отад је фудбал постао његова главна преокупација. Тренирао је у Војводини неколико година и сањао да ће се тиме професионално бавити. Међутим, живот га је одвео у потпуно другом правцу. Отац му је купио хармонику и желео је да га усмери у правцу музике и далеко од фудбала. У томе је и успео. Поповић је уписао нижу музичку школу и наставио пут музике, што ће му се касније и те како исплатити. Већ са 17 година имао је свој оркестар са којим је наступао на разним весељима. Уз емотивну и финансијску помоћ родитеља основао је оркестар "Лира шоу" са којим је доживео велику популарност. Наступао је широм Србије. Преломни тренутак десио се када је Милован Илић Минимакс у својој емисији "Претежно ведро" из забаве пуштао снимак њиховог наступа својим гостима. Тада је Брена добила надимак "Лепа", а Лира шоу је и званично постао Слатки грех. О успеху "Слатког греха" данас знају и птице на грани.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".