Легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је у 54. години после вишегодишње борбе с леукемијом, јавили су јуче италијански медији, након чега је породица потврдила ужасне вести.

Фото: МВ

 

 

Супруга Аријана и деца славног Михе су, као и сви његови фанови широм света, до последњег тренутка веровали да ће фудбалер успети да победи болест. Нимало изненађујуће, будући да је наш Синиша био један од највећих бораца на фудбалском терену, а многи су након што су чули за његову дијагнозу 2019. године истицали да његов карактер не дозвољава ништа осим ватрене борбе.

У једном тренутку деловало је као да је победа близу, након што се Синишино стање значајно поправило.

- Живот је фантастична ствар, поготово када пролазите кроз нешто кроз шта сам ја пролазио. Онда уживате у сваком моменту, у сваком детаљу. Практично сам рођен два пута. Прво у фебруару 1969. године, а онда 50 година касније - испричао је Синиша Михајловић у интервуу за "Скај".

Фото: Профимедиа

 

 

Како је његова ћерка Викторија приметила, а и он сам признао, током своје битке с болешћу почео је отвореније да показује емоције.

- Научио сам да плачем, и није ме срамота. Никога не би требало да буде. Пре тога сам све држао у себи, онда сам схватио да је плакање добра ствар, као и показивање љубави према људима - рекао је он тада.

Михајловић је истакао да се увек надао и трудио, а нису га обесхрабрили ни страшни снови - открио је да је два пута сањао сопствену сахрану.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Сањати своју сахрану неколико пута је веома чудно. Никада нисам изгубио наду, све сам то повезао са својом жељом за борбу. Хранио сам своју храброст. Наравно, доктори су имали велику улогу у свему томе, јер без тога бих био храбар, али не бих успео - рекао је док се опорављао Синиша.

Нажалост, један од највећих фудбалера с ових простора изгубио је битку. Синиша Михајловић биће сахрањен у понедељак у Риму.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".