Французи су браниоци титуле првака света, а Аргентинци имају прилику да по трећи пут подигну "Богињу" намењену најбољој репрезентацији планете. 

Последњи пут Аргентинци су били прваци на Мундијалу у Мексику 1986. године, а тада је тим предводио легендарни Дијего Армандо Марадона. 

Овом приликом подсећамо вас на занимљиву ситуацију коју је Марадона имао са епископом бачким Иринејом у Москви. 

Током боравка владике у Русији, у хотелском лифту, догодио се необичан сусрет. Случајни сапутник, пришао му је, пољубио панагију на епископовим грудима и затражио благослов.

Владика је услишио овај захтев случајног сапутника и благословио га, а тек касније је од монаха из пратње сазнао да је реч о чувеном Дијегу Марадони.

Фото: Д. Дозет

 

Владика је благословио човека, изашао из лифта и наставио пут. Тек по изласку монах из пратње усхићено му је рекао кога је заправо благословио - била је то фудбалска легенда Дијего Марадона.

Фото: Танјуг/АП

 

Своје виђење ове ситуације владика Иринеј је дао у интервјуу за последњи број недељника "Печат":

- Неки од моје сабраће знају много тога о фудбалу. Ја међутим ни у детињству нисам играо фудбал, па чак никад нисам до краја гледао ниједну утакмицу. Отуд уопште нисам знао с ким разговарам, а ни име Марадона ми ништа није говорило пре овога случајног лепог сусрета.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".