Основној јавно тужилаштво у Смедерево овим поводом огласило се саопштењем.

- На предлог Основног јавног тужилаштва у Смедереву, према осумњиченом И. С. (44) који се сумњичи да је извршило кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, за које је запрећена казна затвора од 1 до 8 година, одређен је притвор због постојања особитих околности које указују да би боравком на слободи могао ометати поступак утицајем на сведоке, као и да би у кратком временском периоду могао поновити дело - наводи се у поменутом саопштењу.

Он је осумњичен да је кривично дело починио на тај начин што је својим такси возилом, за новчану накнаду од више стотина евра, превозио четири држављанина Авганистана од прихватног центра "Прешево" до севера Србије, после чега би они наставили пут до границе и исту нелегално прешли у намери да даље транзитирају према Европској Унији.

Осумњиченог су у ноћним сатима зауставили полицијски службеници ПУ Смедерево, на делу државног пута А1 на бензиској пумпи у близини места Михајловац, после чега је по налогу тужилаштва осумњиченом одређено и задржавање.

(24седам)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".