Немили догађај одиграо се на снимању филма "Rust" у Новом Мексику. Глумац је приведен у видно потресеном стању, а свет су обишле и његове фотографије из пустиње, на којима је уплакан и очајан.

Многи се након ове вести питају да ли је како могуће да лажно оружје, намењено а снимање филма - некога усмрти. Иако ћорци не садрже зрно, те се као ефекат чује само пуцањ, чаура која се налази у њему ипак може озбиљно да повреди онога у кога је пиштољ уперен па чак и да га убије. Ипак, уколико сте удаљени неколико метара од самог пуцња, ћорци не би требало да изазову било какву штету.

Међутим, уколико се они упере у главу, или неки витални део на лицу, попут ока, ћорци могу да изазову и смрт, пише портал Гизмодо. Док ћорци не садрже металне пројектиле, ту је барут. Када се испали, прах се запали и сила гаса који експлодира може да рани на близину.

Реквизит-пиштољ није увек играчка или лажни пиштољ и може бити да буде потпуно функционално оружје.

Фото: Јутјуб принтскрин/The Late Show with Stephen Colbert

 

Портпарол Алека Болдвина је саопштио да је трагедију изазвала неисправни реквизит-пушка са ћорцима.

Телевизијски писац Дејвид Слек, који има заслуге у серијама, од којих је једна и "Закон и ред" (од 1990. до данас), написао је на Твитеру након трагедије: "Пушке реквизири су пушке. У ћорцима је прави барут. Могу да повреде или убију".

Инциденти ове врсте, иако ретки, ипак су се дешавали у прошлости а јавност још памти када је млади син Бруса Лија, Брендон погинуо на снимању филма Врана од правог метка постављеног у реквизит.

И млади глумац и модел Јон-Ерик Хеxум погинуо је снимајући седму епизоду серије "На тајном задатку", која је већ тада освојила свет. Јон се досађивао и одлучио да се мало поигра с пиштољем који је био део реквизите. Мислећи како је пиштољ потпуно безопасан, прислонио га је на главу симулирајући руски рулет и притиснуо окидач.

(Straitstimes.com)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".