"Након што је захваљујући својим Safari посетама северу Косова и Метохије и дивљању својих специјалаца довео до усијања ситуацију на терену, а српски народ приморао да се брани на барикадама, он наставља са лажним оптужбама против Срба, а посебно против потпредседника Српске листе Милана Радоичића", наводи Српска листа у саопштењу. 

Претње које уплашени Свечља упућује потпредседнику Радоичићу су смешне и неће уплашити ни њега ни било ког Србина на барикадама, тврди СЛ и наводи да је и јуче и данас Радоичић са својим народом и "никакве лажне оптужбе, монтирани процеси и претње га неће уплашити нити одвојити од свог народа који му безрезервно верује".

"Ипак, ове претње и увреде које ових дана Свечља упућује лидерима Српске листе најбоље осликавају антисрпски карактер Владе Аљбина Куртија чији министри злоупотребљавају своје позиције и институције за обрачун са Србима, и тиме најбоље откривају репресивни и диктаторски карактер режима у Приштини", наводи СЛ.

Фото: Новости

 

Свечља је раније данас рекао да Приштина чека да Кфор реагује и уклони барикаде на северу Косова и Метохије које су поставили Срби, те да ће их у супротном уклонити косовска полиција.

Он је на конференцији за новинаре навео и да косовска полиција прикупља информације о потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу и да ће он "пре или касније пасти у руке косовске полиције".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".