Ово јело богато поврћем можемо јести као главно или уз додатак уз месо или рибу. Врло је лаган оброк и садржи витамине који су веома корисни за метаболизам. 

За припрему овог јела потребно је: 

  • 1 кг кромпира
  • 1/2 шоље пиринча
  • 1 већа главица црног лука
  • по укусу со
  • по укусу суви биљни зацин
  • по укусу црвене млевене паприке

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jelajelena Petrovic

 

 

За почетак, оперите и ољуштите кромпир, па га исеците на коцкице. Црни лук такође исеците на резанце. У тепсији у којој ћете спремити ово јело,сипајте мало уља, додајте исецкан кромпир и лук, опран пиринач, со, суви биљни зачин и црвену млевену паприку паприку. Добро измешајте, прелијте топлом водом, да огрезне и ставити у претходно загрејану рерну. Јело се пржи на 200 степени око један сат, односно док кромпир не омекша, а вода не испари.

(Рецепти 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".