Он је говорио о појачањима црвено-белих - Кампацу и Луки Вилдози и нагласио да нема ништа против долазака таквих асова у регион.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

Упитан да говори о ставу да "регионално такмичење нема смисла", што тврди Александар Петровић, Укић је одговорио: "Мени су смешне те приче. Дабогда дошло још шест Вилдоза и Кампаца у АБА лигу, шта је лоше у томе за наше играче? Је ли боље играти против Кампаца или неког играча из неке 'жњ' екипе. Не видим ништа лоше у том и увек желите играти против најјачих. У крајњој линији колико Задар има победа и је ли добио Звезду? Може се, само треба посложити ствари како треба, престати плакати, тражити алибије и почети дизати вредност свог клуба, играча и онда ће се кроз смислени рад резултати видети", рекао је он за "Германијак".

ФОТО: М. Вукадиновић

 

ФОТО: М. Вукадиновић

 

Укић је ове јесени започео 23. професионалну сезону у каријери, током које је стигао и до НБА лиге. Тренутно наступа за свој матични клуб, Сплит, и то игра бесплатно.

- Имао сам у глави исти план. Планирао сам се вратити, само се нисам хтео обавезати зато што нисам знао хоће ли се у моменту када сам се мислио вратити, а то је био период око Нове године, поклопити моји и клупски интереси и да ли ћу ја њима бити потребан. Када сам схватио да тренер Суботић, екипа и клуб желе да се вратим онда сам почео тренирати са њима једно месец дана, а иницијални план је био да се касније прикључим. Али услед великог броја повреда и неких важних утакмица које су нам у овом периоду, повратак се догодио и раније - објаснио је он.

Прошле сезоне је имао запажену партију против екипе Меге када је српској екипи убацио 29 поена и тако помогао свом тиму да дође до победе. 

 

 

Укић има 38 година и признаје да му је у овој фази каријере најважније да "буде добар сам себи", да не осећа болове и повреде и да својим знањем и искуством помогне екипи.

Фото: Н. Параушић

 

Он је ушао у сениорску кошарку у истом тиму још давне 2000. године, а потом је играо за Таукерамику, Барселону, Лотоматику, Торонто, Милвоки, Фенербахче, Панатинаикос... У регионалној лиги играо је и за Цедевиту, у три наврата, а у свој први клуб вратио се у лето 2021.

Фото: Н. Параушић

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".