Низ слика, за које се верује да је на њима нови унапређени прототип кинеског борбеног авиона Ј-20, постао је виралан на интернету. Многи већ неко време очекују потпуно нову варијанту кинеског невидљивог ловца Ј-20.

Међутим, квалитет фотографија које су се појавиле на интернету је преслаб да би се потврдиле евентуалне промене. Овај нови авион, назван Ј-20Б, види се с модификованим оквиром и интригантним сличностима с кинеским борбеним авионом Ј-35 који је тренутно у развоју, пише ЕурАсиан Тимес, а преноси нет.хр.

Ипак, квалитет фотографија је преслаб да би се потврдиле евентуалне промене направљене на авиону. Истина је да ова конкретна варијанта није иста као варијанта двоседа Ј-20, која се често назива и Ј-20Б.

Оригинални Ченду Ј-20, "Моћни змај", је кинески двомоторни борбени авион, пете генерације. "Дискретан" је, смањена му је уочљивост (видиљивост). То треба да му обезбеди теже откривање, праћење и хватање од стране противничких радара и других сензора, у току операција у ваздушном простору.

Постао је оперативан у марту 2017. а прва ескадрила у оквиру РВКНОА формирана је фебруара 2018. године.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".