Како се наводи у допису, главни услов који је стављен пред патријарха је да јавно осуди барикаде на северу Косова и "криминалне структуре на северу".

- У вези са захтевом за посету Патријарха Српске православне цркве (тзв.) Републици Косово, најављену за 26-28. децембар 2022. године, обавештавамо да је Влада Републике Косово свесна да су чланови Српске православне цркве последњих дана активно укључени у пружање подршке криминалним групама које одржавају барикаде на северу Републике Косово већ више од 16 дана. Сходно томе, свештеник храма Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици код Београда, господин Предраг Поповић, пре неколико дана је јавно признао да је уласком у тзв. Републику Косово посетио демонстранте на барикадама у Лепосавићу, илегално алтернативним путевима како би – како је навео – избегао патроле КФОР-а - стоји у писму Приштине.

Фото: Косовоонлајн/принскрин

 

 

Даље наводе да тзв. Влада Републике Косово прати извештаје о отмици шест косовских држављана српске националности од стране безбедносних агената Србије, недавно, на северу Републике Косово. Сходно наведеном, Влада лажне државе очекује од Српске православне цркве да осуди оваква дела, као предуслов за одобрење захтева за посету - стоји у допису приштинског официра за везу.

(Косово онлајн)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".