Почетком сваке нове недеље НБА лига објављује имена два играча, по један из сваке конференције, који су се најбоље показала током протеклих седам дана. 

Иако је Никола Јокић играо невероватно за екипу Денвер Нагетса и остварио све три победе у недељи за нама, титулу најбољег играча недеље у Западој конференцији ипак је понео словеначки кошаркаш Лука Дончић. 

Млади Словенац је у просеку имао преко 31 поен, девет асистенција и осам скокова, а његов Далас је у претходних седам дана имао скор 3-1.

Фото: Танјуг/АП

 

Са друге стране, српски центар и двоструки МВП НБА лиге је у просеку бележио трипл-дабл - 27,7 поена, 12 скокова и 13 асистенција, али то очигледно није било довољно челним људима најјаче кошаркашке лиге на свету да му одају признање. 

Јокић је имао нарочито запажену партију на божићној утакмици против екипе Финикса коју су Нагетси добили након продужетка. Сомборац је на тој утакмици уписао свој 89 трипл-дабл учинак, а имао је 41 поен, уз 15 скокова и исто толико асистенција. 

Фото: Танјуг/АП

 

На друштвеним мрежама повела се полемика о исправности ове одлуке, а многи сматрају да се НБА лига огрешила о Србина.

 

 

На Истоку ову награду добио је фантастични Паскал Сијакам са просеком од готово 39 поена, десет скокова и седам асистенција у дресу Торонто Репторса.

Фото: Танјуг/АП

 

 

У протеклој недељи, камерунски крилни кошаркаш остварио је и рекорд каријере по броју постигнутих поена на једној утакмици. Наиме, он је против екипе Њујорк Никса убацио чак 52 поена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".