Обдукција двојице настрадалих мушкараца у несрећи код Пирота показала је да постоје трагови тровања амонијаком, с тим што турски држављанин има и тешке повреде од пада, сазнаје "Блиц".

- Обдукција је показала да има налаза који указују на тровање амонијаком а да ли је то био искључиво узрок смрти у овом тренутку се не зна са сигурношћу.

Турски држављанин има и веома тешке повреде као последица пада са висине, каже наш извор.

Обдукција је обављена у Институту за судску медицину у Нишу.

Фото: Д. Миљковић

 

У питању је Б.Ј. (74) из пиротског села Сопот, чији је леш нађен у његовом возилу код улаза у Пирот, и турски држављанин Д.П. (55), чије је тело нађено испод надвожњака, недалеко од пруге на којој је композиција да амонијаком исклизнула са шина.

Б.Ј. је био дугогодишњи кардиолошки пацијент а имао је и неурохируршке тегобе па се спекулисало да ли је амонијак довео до смрти или основна болест.

Турски камионџија је пао са надвожњака вероватно у покушају да се спаси од облака отровног гаса који се појавио на путу.

Подсетимо до катастрофе је дошло када се неколико железничких вагона са амонијаком преврнуло на прузи Ниш - Димитровград након чега је уследило испаравање амонијака, што је изазвало и димну завесу на аутопуту, а више десетина људи завршило је у болници због удисања амонијака.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".