Миша Блам и Изворинка Милошевић били су у браку, а он је и након развода и смрти остао њена највећа љубав.

Када је имала само седамнаест година, давне 1971. године, упознала је Мишу Блама, контрабасисту и џез музичара.

Фото: В. Данилов

 

 

Срели су се на проби Великог народног оркестра, са којим је Изворинка требало да сними песму и тада је све почело.

Занимљиво је то да је Изворинка запросила њега, а он у почетку није ни обраћао пажњу на њу. Међутим, била је упорна и успела је у својој намери да се он заљуби у њу.

Иако њему није било битно, њој је веома стало до тога да се уда за њега, па је заказала венчање, а он је пристао.

Породица покојног музичара, између осталог и његова сестра, глумица Нада Блам, били су изненађени његовим изненадним венчањем са Изворинком.

Били су заједно пуних 17 година, а током љубави постали су родитељи сина Давида.

Занимљиво је то да се Миша женио све укупно четири пута, док је Изворинка само једном била у браку, а није крила да је он остао њена највећа љубав.

- Имала сам ту једну особу у свом животу коју сам волела безрезервно. Никада више није имао замену у било ком облику. Упознала сам га у раној младости. Ја сам била јако млада и он је био човек који ми је отворио прозор у свет. Био ми је све, учитељ, покровитељ… Показивао ми је само лепу музику - рекла је Изворинка и објаснила зашто је и даље везана за Блама и након његове смрти 2014. године:

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Уз њега сам научила све, шта су лоши трилери, шта су добре изворне песме, који пут треба да одаберем… Дубоко негде у дубини душе сам увек патила за њим, и то ће тако бити доживотно. Питају ме људи: ‘Зашто, када живот није један човек?’. Није. Увек постоје нове љубави, али таква не – када си страшно млад, када толико верујеш, верујеш у искреност, да ће то трајати доживотно, и онда се наоружаш свим оним што имаш у себи и даш тој једној особи. Шта се после десило, дуга је то прича. На озбиљном сам путу да, кад већ он није, напишем књигу и да на папир ставим шта се све догодило са мојим животом, како сам успела да се изборим, да из горштачких планина Дели Јована и Хомоља сиђем у цивилизацију, завршим неке школе и сретнем Мишу Блама.

Изворинка је тада за Гранд Онлине испричала и зашто су се растали.

- Он је био остварена личност, а ја девојчица од 17-18 година. У односу двоје људи је искреност алфа и омега свега. Ми смо се тако спојили. Била сам јако млада. Био је десет година старији од мене. Био је исувише свој. Питају ме људи: ‘Кад га већ толико хвалиш и после тога се ниси више удавала, иако си имала толико шанси, зашто си се, жено, развела од њега?’. Е, то морам да ставим на папир. Он је био исувише јака личност, исувише свој - навела је она, па испричала и да је умро од кронове болести, са којом се борио.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".