Навијачи Црвене звезде надали су се да ће у мечу 16. кола Евролиге против екипе Барселоне на терену видети и Факунда Кампаца, најновије појачање на Малом Калемегдену. Ипак, то неће бити случај. 

Аргентински плејмејкер још увек није регистрован за Евролигу, а то неће бити промењено ни до петка, када Црвена звезда дочекује Барселону. 

Како наводи Моззартспорт, црвено-бели су добили ЛОЦ (леттер од цлеаранце) за Кампаца, али забрана регистрације још није званично склоњена, па Аргентинац неће бити у тиму за предстојећу утакмицу.

Фото: КК Црвена звезда

 

Рок за пријаву истекао је у 18.00 и времена за промену нема.

Ово свакако није вест коју су делије желе да чују, али сигурно је и да ће поред неиграња Кампаца пружити велику подршку свом тиму, пошто су све улазнице за овај дуел већ увелико распродате. 

Фото: Евролига

 

Кампацо је одиграо само једну утакмицу за Црвену звезду, а деби је остварио на утакмици против Борца. Меч је завршио са учинком од 11 поена (шут за два 1/1, за три 2/5, са линије пенала 3/3), пет асистенција, две освојене и две изгубљене лопте, те три скока - за 19 минута и девет секунди на паркету. Нико у екипи Звезде није имао већи индекс корисности од његових 18, колико су достигли и Огњен Добрић и Филип Петрушев.

Подсетимо, Црвена звезда налази се у фантастичној форми откако је на клупу сео Душко Ивановић. На последњих 14 утакмица, црвено-бели уписали су чак 13 тријумфа. Једини пораз екипа са Малог Калемегдана доживела је од Олимпије из Милана у тесној завршници. 

Звезда се након 15 одиграних кола налази на 10. месту у Евролиги, док је Барселона четвртопласирани тим и важи за једног од фаворита за освајање најјачег кошаркашког такмичења у Европи. 

Стандингс провидед бy Софасцоре

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".