Директорка Фондације за српско друштво и државу данас је показала овим гестом своју хуманост, истичући да су сва деца једнака без обзира на то којој националности и сталежу припадају, да ли су ометени у развоју или не. 

На овај хуманитарни позив одазвали су се бројне познате личности. Леонтина Вукмановић са хором "Чаролије", Тијана Дапчевић, Алекса Јелић и плесна група, Ива Штрљић са глумцима који су играли представу "Патролне шапе против виле Грдане". Јелена Карлеуша и Никола Роквић још једном су показали да су увек ту када су у питању хуманитарне акције и нису крили колико је велико њихово срце. 

Фото: Нпортал

 

Никола је истакао да ће овај догађај тек покренути низ културних хумнитарних манифестација и да ми је драго што је део овог пројекта који нас спаја и буди важност повезаности и хуманости. У наредим годинама очекује да се негује започета традиција која има огроман значај за друштво и за народ, поготово за оне којима је потребна помоћ. Драго му је да се велик број његових колега одазвао да буде део ове акције. Роквић је извео своју песму "Заволи" којом је послао снажну поруку нашем народу и деци. 

Фото: Нпортал

 

Модераторка догађаја била је водитељка Ирина Вукотић, а догађај је отворила певачица Леонтина Вукмановић са хором "Чаролије" и песмом "Зончићи, звончићи". Тијана Дапчевић је гласно поручила пре свог наступа да смо сви једнаки. Поред поменутих извођача, учествовали су и Гоца Тржан и Лексингтон бенд. 

На крају догађаја, обратио се поглавар СПЦ са поруком прихватања и позивом на молитву за директорку фондације која има велико срце као и за сав народ, браћу и сестре. 

На догађај је дошло неколико стотина деце са различитих територија града Београда, како из националних мањина и са посебним потребама, тако и оних који немају здравствени проблем . Пакетићи су за време концерта смештени иза ограда испред  Старог двога, а на столицама су биле постављене беле руже и балони као знак подршке и једнакости свима. 

После 14 часова почела је додела новогодишњих пакетића за децу. 

ХУМАНИТАРНА ДОДЕЛА ПАКЕТИЋА: Фондација за српски народ и државу

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".