Кошаркаши Далас Маверикса протекле ноћи савладали су Хјустон резултатом 129:114, а запажену улогу у овом мечу имао је српски кошаркаш Бобан Марјановић. 

Најбољи играч ове утакмице био је словеначки репрезентативац Лука Дончић који је забележио нови трипл-дабл учинак. Племејкер Даласа забележио је 35 поена, 13 асистенција и 12 скокова и ушао у историју НБА лиге.

Наиме, Лука је постао први играч у историји који је у два узастопна меча сакупио више од 95 поена, 20 скокова и 20 асистенција.

Фото: Танјуг/АП

 

Његов Далас је рутински савладао "ракете", а минуте у финишу добио је и центар Хјустона Бобан Марјановић. Популарни Боби одиграо је четири минута, а дочекан је са одушевљењем домаће публике. 

Српски горостас забележио је шест поена уз три ухваћена скока, а сваки његов успешан потез поздрављен је овацијама са трибина. Поред тога, навијачи Даласа уздасима су пропратили и један промашај нашег аса. 

Познато је јако пријатељство које постоји између Марјановића и Луке Дончића, а на то је подсетио и садашњи Бобијев тим који је на друштвеним мрежама објавио њихов заједнички видео.

- Поново заједно - написали су Хјустор рокетси.

Подсетимо, Бобан Марјановић је наступао за Далас Мавериксе од 2019. до 2022. године, када је задужио опрему Хјустона. Иако више није у Даласу, навијачи тима из Тексаса наставили су да поджавају Бобана Марјановића који одише невероватном харизмом. 

Фото: ЕПА

 

Марјановић је ове сезоне одиграо 11 утакмица, а просечно бележи 2.5 поена за четири минута проведених на паркету. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".