Гујон борави у дводневној званичној посети Србима из Аустрије, а отворио је допунске школе у Бечу, Санкт Пелтену, Браунауу, Гмидену, Енсу, Штајеру и Линцу.

Отварање су помогле Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Епархија аустријско-швајцарска.

Арно Гујон је објавио и утиске преко Инстаграма, а уживо је новим ђацима у Санкт Пелтену пожелео срећан почетак рада.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

 

''Почетак нове школске године за наше ђаке из Санкт Пелтена у Аустрији обележило је формирање школе српског језика коју смо основали заједно са бечком Просвјетом.  Вечерас, на њиховом првом часу, дошао сам да их поздравим и пожелим срећан почетак рада.

На питање мале Иване о томе како сам тако добро научио српски језик, мој одговор је био и савет упућен свим малишанима у учионици. Српски језик се може научити лако али само уз огромну вољу и континуиран рад.

Било је право задовољство отворити нову допунску школу у Санкт Пелтену и одржати први час српског језика у овом прелепом граду.'' - написао је Гујон.

Арно Гујон је започео свој однос са Србијом покретањем хуманитарне организације ''Солидарност за Косово'' након мартовског погрома 2004. године. Научио је српски језик, а 2012. се преселио у Србију са супругом, српкињом, Иваном и са две ћерке.