Припадници Петог одељења Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом ухапсили су одговорна лица сплава "Фреестyлер" М. Љ. (1971), Д. В. (1976) и М. Р. (1981) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешко дело против опште сигурности у вези кривичног дела изазивање опште опасности.

Они се сумњиче да су 31. децембра 2022. године на сплав омогућили присуство већег броја особа него што је капацитет овог објекта, који је због тога делом потонуо и на тај начин угрозили безбедност већег броја људи.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

 

Подсећамо, београдски сплав Фристајлер је током дочека Нове године почео да тоне. Полиција је евакуисала госте, а неколико особа је добило медицинску помоћ због посекотина.

На терен су биле упућене две екипе Хитне помоћи.

Фото: Ж. Кнежевић

 

У тренутку кад је кренуо да тоне, гости су панично кренули да истрчавају напоље кроз воду, у новогодишњим тоалалетама.

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је јуче да је, према његовим информацијама, разлог потонућа сплава што је на њега ушло два до три пута више људи него што треба и да дограђивани понтони на сплаву нису били исте издржљивости као претходни.

Фото: АТА имагес

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".