Како незванично сазнају медији у Хрватској, Горан Кнежевић​ (43) је, након што је секиром насрнуо на бившу партнерку и њено дете, покушао да побегне. Док је возилом кретао ван Загреба назвао је брата бивше партнерке и признао му какав је злочин починио, на што му је овај наводно одговорио: "Или се сам уби или ћу те ја".

Убица је након тога одлучио да оконча свој живот, бацивши се под камион.

Пре него што је починио самоубиство, 43-годишњак је у свом суманутом покушају бекства направио и две саобраћајне несреће у којима је проузроковао материјалну штету. Након другог судара је, према тврдњама тамошњих медија, слетео са пута да би се приликом повратка на друм бацио под камион.

Иначе, брат повређене жене живи неколико стотина метара даље од места стравичног злочина, а убијено дете које је подлегло стравичним повредама није дете нападача.

Повређена жена тренутно се налази у тешком здравственом стању и у болници јој се боре за живот.

Начелник неурохирургије на КБ Дубрава, Тонко Мариновић, саопштио је медијима у каквом се стању налази повређена жена.

- Синоћ смо примили 41-годишњакињу са тешким краниоцеребралним повредама (озледама главе и мозга) након чега је оперисана и налази се у јединици интензивне неге. Тренутно се спроводе мере интензивног лечења, а стање пацијента је и даље тешко, односно животно је угрожена - каже др Мариновић.

Према изјавама људи који су познавали убицу, Горан је од раније познат полицији по пљачкама и насиљу, и доста времена је провео по затворима.

Неко време радио је као обезбеђење у једном ноћном клубу у Дугом Селу, а наводно се бавио и шверцом половних аутомобила. И он је живео у истом кварту као и његове жртве.

Полиција потврдила да су добили више позива

У среду, 4. јануара 2023. године у 20:26 сати и у наредних 12 минута загребачка полиција примила је више позива који су упућивали на насиље у породици на подручју насеља Пешченица.

Први позив је упутила жена - жртва старости 42 године када је пријавила злостављање од стране највјеројатније алкохолисаног бившег супруга старости 43 године. Након тога, уследила су још два позива, један о свађи на улици, а потом и повреди две особе.

Одмах по првом позиву, на место догађаја упућени су полицијски службеници који су доласком на место догађаја утврдили да је 43-годишњак секиром задао ударце у подручју главе детету и мајки детета које су затечене у тешком стању и којима су полицијски службеници на месту догађаја одмах почели пружати прву помоћ да би потом, по доласку хитне помоћи, жртвама пружена лекарска помоћ у болницама на подручју Града Загреба.

Истовремено покренута је хитна и опсежна полицијска истрага у смислу самих чињеница о том догађају. Утврђено је да се починитељ удаљио с места догађаја те побегао у непознатом правцу личним аутомобилом, у том тренутку непознатих регистарских ознака.

Накнадно је примљена информација да је лице за којим је покренута потрага настрадао на магистралном путу и да је се ради о самоубиству.

У раним јутарњим сатима, 5. јануара 2023. године саопштено је да је дете од задобијених повреда преминуло.

(Јутарњи лист)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".