Како смо сазнали, она и док је боравила на Космају пси нису били обезбеђени. На чување их је поверила комшиници В.М. док је она у Француској, која је јуче ухапшена по налогу Основног јавног тужилаштва у Младеновцу.

Како сазнајемо, В. М. је осумњичена за кривично дело тешко дело против опште сигурности у вези кривичног дела изазивање опште опасности из нехата.

- Власник паса расе стафорд, мешанац стафорда и питбула и крупан мешанац, је младић А. С. који се од септембра налази у затвору због наркотика. Откако је ухапшен бригу о керовима је преузела његова мајка М. С., али је она тренутно у иностранству. Због тога је плаћала комшиницу В. М. да храни и обилази керове који су били у боксу. Истрага ће утврдити како су се три пса кобног дана нашла ван бокса - објашњава саговорник.

Фото: А. Стевановић/Танјуг

 

В. М. је после трагедије дошла на лице места и успела је да разјарене животиње врати у бокс.

- Млади пси су у питању, није се слично ништа дешавало раније да ја знам. А у овој улици има најмање 10 паса који чувају викендице - рекла је В. М. пре него што је ухапшена.

Како нам је објаснила, она је у среду затекла крвавог Радосављевића и његову повређену жену.

Фото: Јутјуб принтскрин/ПГ Мрежа

 

- Када су пси напали, Владан је успео да телефоном позове своју жену, а у међувремену сам и ја наишла. Успела сам да склоним псе - рекла нам је. Комшија који је у среду видео језиву сцену испричао је да Радосављевићу није било спаса, а да је његова супруга запомагала.

Фото: Д. Миловановић

 

- Ујели су и њу, она је кукала. И она је била повређена, имала је уједе на подлактици, надлактици, као и угриз на леђима. Шта се десило ја не знам. Познајем и Владана, он је човек шетао ту, имао је викендицу. Да ли је он чуо те кучиће како лају, па је почео да бежи, не знам. На месту Владановог страдања остали су трагови крви, као и његове поцепане ствари - каже комшија Златан Тимотијевић.

И док он каже да са тим псима раније нису имали проблема, те да тим крајем свакодневно шетају викендаши, туристи, мештани, као и деца, други житељи овог дела Космаја тврде да су пси који су растргли Радосављевића и раније нападали и да су познати као крволочни.

Зора Младеновић тврди да су исти пси прошле године напали њена два сина од осам и 14 година. Она нам је испричала да су три кучета пре него сто их је власница М. С. одвела на Космај, била потпуно распуштена и удаљена само 300 метара од њене куће.

Фото: Д.Миловановић

 

- Прво су ми у мају прошле године напали млађег сина, он је имао лакше повреде, више огреботине и огуљотине, јер је реаговала комшиница која је чула напад - казе Зора и додаје да тада није пријавила полицији, али је упозорила власницу да би заштитила своју децу.

- Други пут, напали су мог статијег сина у новембру прошле године. Он је прошао озбиљније, седми је разред, тада сам морала да реагујем - каже наша саговорница и додаје да је више него жалосно што је овако нешто морало да се деси.

Фото: Профимедиа

 

- Ја сам сина тада одвела у дом здравља и докторица је по службеној дужности морала да реагује и обавестила је полицију. Тада нам је речено и да Ветерина Београд може да реагује само ако псе пронађе на улици. Власница М. С. је у моменту дргог напада била у Француској, а касније је псе преселила на Космај - каже саговорница.

Зора нам је објаснила да пси нису дирали никога тамо, јер су били тамо тек неколико месеци, али брига о њима се није променила, било је немара и даље.

- Живим на селу, имам много животиња, али се о њима води адекватна брига. То што се десило несрећном човеку и његовој жени је ужасно, жртва је могао бити било ко од нас и неко дете - закључила је мајка чија су деца преживела напад бесних паса.

Директор Ветерина: Пси научени да кидишу на људе

Будимир Грубић, директор ЈКП Ветерина Београд, рекао је и да су јасна правила држања оваквих паса.

- Неопходан је поводац када излазе такви пси на јавне површине, као и заштитна корпа Таквог пса не могу да воде особе млађе од 18 година, а поготово не нејаке особе - истакао је Грубић гостујући на РТС и додао да је ово седми случај од почетка 2022. године. Он каже да треба сачекати док се не утврди под којим околностима се десио овај инцидент.

Фото: Профимедиа

 

- Пси су били научени да кидишу на људе. Реч је о власничким псима, јер су сви били јасно обележени. Они су тренутно смештени у Ветерини Београд - рекао је Грубић.

Огласило се тужилаштво

Како је јуче саоштило Више јавно тужилаштво у Београду, они су дали налог младеновачком Основном јавном тужилаштву да В. М. одреди задржавање до 48 сати.

- В. М. је била задужена да у Великој Иванчи, у дворишту куће М. С. која борави у иностранству, храни три пса. Иначе, против М. С. је већ у току кривични поступак пред младеновачким тужилаштвом, јер су исти пси, како се сумња, 1. новембра 2021. напали дете у селу код Сопота - навели су из ВЈТ.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".