Како сазнајемо, она је најпре тврдила да су је у тоалету кафића у центру Ниша сексуално напала четворица младића, да би у неколико наврата променила исказ и на крају оптужила вршњака са којим се забављала у средњој школи.

- Она је желела да обнови љубавну везу са њим, а када јој је он ставио до знања да је између њих све свршено, одлучила је да му се освети. Те вечери је много попила, уопште по сопственом признању последњих година је веома склона алкохолу. Када је дошла кући позвала је другарицу из Лесковца и онако пијана свашта јој напричала. Та девојка је позвала полицију и пријавила силовање – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Полиција је веома озбиљно приступила овом случају с обзиром на то да је Лесковчанка испрва тврдила да је жртва групног силовања.

- Најпре је тврдила да су је напала четворица, па тројица, говорила је да је силована у кафићу па онда у свом стану. Сваком од лекара код кога је полиција водила од гинеколога до неуропсихијатра износила је различите верзије. Полицији је такође сервирала недоследне приче које су се мењале. Како не би остало ништа нејасно, проверен је сваки њен навод, вођена је код лекара специјалисте, урађени су комплетни увиђаји и у кафићу и у њеном стану, испитано је 20 особа које је позивала, или су били у кафићу. На крају је оптужила тог двадесетдеветогодишњег младића због кога је све то и урадила. Полиција је са њим разговарала, он је био веома сарадљив и убедљив, није постојала ни мрвица сумње да јој је он на било који начин наудио – преносе медији.

Девојка, која је завршила факултет за психологију, остала је при својој причи све до данас без обзира на то што је један по један доказ подривао њену верзију догађаја. Није било сведока који би потврдили њену причу, судско медицинским прегледом нису нађене повреде које одговарају онима насталим приликом насталог сексуалног односа нити је полиција пронашла било шта што би јој ишло у корист.

- Тек данас када јој је предочено да ће бити подвргнута полиграфском тестирању сломила се и признала да је све слагала. Говорила је да доста пије и да је тај порок допринео оваквом њеном испаду који је имао огромне нежељене последице у виду узнемирења јавности – рекао је саговорник.

За сада нема информација да ли ће против Лесковчанке бити поднета кривична пријава због лажног пријављивања. Кривични законик у члану 334. став 1 наводи да „ко пријави одређено лице да је учинило кривично дело за које се гони по службеној дужности а зна дато лице није учинилац тог дела, казниће се затвором од три месеца до три године.

(Информер)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".