У Основном јавном тужилаштву у Младеновцу Виолета М. (50) саслушана је због сумње да 4. јануара у Великој Иванчи није обезбедила кавез са псима који су касније тог дана напали новинара Владана Радосављевића (62), који је од последица њихових уједа преминуо.

Притвор је одређен како осумњичена не би могла да утиче на сведоке, пише Курир.

Осумњиченој се на терет ставља кривично дело Тешка дела против опште сигурности извршено из нехата, а за које је запрећена казна од 1 до 8 година затвора.

Виолета М. је на саслушању изјавила да не признаје кривично дело, након чега је тужилаштво предложило судији за претходни поступак Основног суда у Младеновцу да осумњиченој одреди притвор да не би утицала на сведоке и због узнемирења јавности.

Фото: Јутјуб принтскрин/PG Mreža

 

Према наводима кривичне пријаве, Виолета М. је била задужена да у Великој Иванчи у дворишту куће М.С, која је на привреном раду у иностранству, обилази и храни три пса мешанца.

Сумња се да је она 4. јануара око 9:30 нахранила псе, али их није затворила у метални бокс који је предвиђен за њихов смештај, већ их је оставила да слободно шетају по дворишту.

Фото: Д. Миловановић

 

Како су били без надзора, пси су изашли на улицу Мељанско брдо бб и око 12:30 напали В.Д. и изуједали га по доњим екстремитетима, услед којих уједа је он преминуо на лицу места.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

 

(Курир.рс)