Хапшење Овида Гузмана, сина мексичког боса Ел Чапа, који је и лидер нарко-клана Синалоа, претворио је град Куликан у праву ратну зону у којој су се сукобили полиција и војска са борцима овог клана.

На улицама овог града прави је окршај, где војска нема мира, јер константно из зграда одјекује пуцњава, а борци нарко клана чак су гађали и војне хеликоптере и авионе. Посебно је био на мети авион са којим је Гузман био пребачен, пише Курир.

Оно што је интересантно јесте да у сукобу на страни нарко-картела Синалоа учествују и деца.

 

 

Фото: Танјуг/АП

 

Оно што је познато јесте да картел Синалоа има око хиљаду добро наоружаних бораца, који су спремни да се сукобе са војском а многи од њих имају и теже наоружање и преносне ПВО системе.

 

 

Према последњим информацијама Гузман је пребачен из Куликана на непознату локацију, а зато је коришћен Боинг 737 мексичког ваздухопловоства. Чланови картела су отворили ватру на погрешни авион.

 

 

У овом нападу картел је успео да оштети два авиона Боинг 737-8МЦ и један транспортни Цаса С-295. Авион је успео да принудно слети на локални аеродром, после чега се запалио.

Подсетимо, јуче се у медијима појавила информација о хапшењу Овиједа Гузмана, сина озлоглашеног наркобоса Хоакина Гузмана, познатијег као Ел Чапо. 

Подсетимо, Хоакин Гузман (65) осуђен је у Њујорку 2019. за кријумчарење дроге вредне милијарде долара у САД и заверу за убиство непријатеља, а служи доживотну казну у Супермаксу у Колораду, најбезбеднијем савезном америчком затвору.

Фото: Танјуг/АП

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".